Janssens neemt met doelpunt afscheid van profvoetbal

Voormalig Willem II'er Chris Janssens heeft zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. De 39-jarige middenvelder nam bij Lierse SK afscheid met een doeltreffende invalbeurt.

Zondag mocht Janssens van trainer Herman Helleputte afscheid nemen tijdens Lierse SK-Olympic Charleroi. 'De trainer had mij beloofd dat ik in deze wedstrijd afscheid kon nemen van het Lierse-publiek. Dit was een mooi einde van een al even mooie carrière.'

Janssens verving in de 87ste minuut Nderim Nedzipi en drie minuten later maakte hij de derde Lierse-treffer in het met 3-2 gewonnen duel. 'Het is toch ongelooflijk. Heb je gezien hoe mijn doelpunt gevierd werd? Dat is het bewijs dat Lierse een hechte groep is.'

'Daarna wou ik om mijn vervanging vragen. Mijn borstkas deed pijn. Het was alsof ik al maanden een verstokte roker ben. De technische staf moet niet meer op mij rekenen. Dit was het perfecte afscheid. Ik concentreer me nu op de job als assistent-trainer.'

In zijn profloopbaan speelde Janssens voor SC Lokeren, Willem II, Westerlo, Zulte-Waregem en Lierse SK. Totaal speelde hij 374 competitiewedstrijden, waarin hij 69 keer scoorde.