Chris Janssens gaat Zulte Waregem verlaten

Chris Janssens vertrekt naar Lierse SK. De middenvelder maakte zondagavond bekend dat hij in de winterstop SV Zulte Waregem verlaat en voor anderhalf jaar tekent bij de club uit Lier.

De 37-jarige Janssens kwam naar zijn zin bij Zulte te weinig aan spelen toe. Hij speelde elf van de vijftien competitieduels mee, maar heeft sinds 28 september geen volledige partij meer gespeeld. Negen wedstrijden begon hij in de basis bij Zulte, waar hij sinds afgelopen zomer onder contract staat.

Janssens moet flink aan de bak bij Lierse, de hekkensluiter van de Eerste Klasse. Lierse staat troosteloos onderaan met slechts twee punten uit vijftien duels. Het gat naar de veilige zestiende plaats bedraagt al elf punten.

'Ik heb drie doelen', vertelde Janssens in de Gazet van Antwerpen. 'Het behoud verzekeren, ver geraken in de beker en volgend seizoen meewerken aan de sportieve heropbouw van de club. Voor de rest wil ik nog niet over Lierse praten. Alleen dit: het is een schitterende club met fantastische supporters.'

Lierse zal de vijfde club worden voor Janssens, die eerder uitkwam voor SC Lokeren, Willem II en Westerlo.

Bekijk hier al onze video's