Janssen: 'Nederlaag is teleurstellend en volkomen onnodig'

Trainer Anton Janssen baalde behoorlijk van de 2-0 nederlaag die NEC vrijdagavond leed op bezoek bij FC Utrecht. Omdat zijn ploeg met name vóór rust het betere team was, had hij gehoopt nu eindelijk eens een uitwedstrijd in de Eredivisie te winnen.

'Deze nederlaag is teleurstellend en volkomen onnodig', begon Janssen na afloop tegen FOX Sports. 'In de eerste helft hebben we vier prima kansen gehad, daar moet je veel meer mee doen. We speelden toen prima, zetten druk vooruit en waren sterk aan de bal. Als je dan met een voorsprong de rust in was gegaan, zou dat heel terecht zijn.'

Na rust sloeg het noodlot toe voor NEC. Utrecht kwam gelukkig op voorsprong dankzij Gevéro Markiet, waarna NEC-aanvoerder Ryan Koolwijk met zijn tweede gele kaart van het veld moest en Michael Higdon een kwartier voor tijd een strafschop miste. 'Maar ook na de 1-0 van FC Utrecht had ik nog het gevoel dat er veel meer in zat. En als we die penalty maken denk ik dat we alsnog hadden gewonnen', aldus Janssen.

'Nu staan we aan het einde van de rit met lege handen en dat is bijzonder teleurstellend', concludeerde Janssen, die echter ook genoeg aanknopingspunten zag om alsnog van de laatste plaats af te komen. 'Ik vind dit een geheel onnodige nederlaag, maar dat is ook wel eens anders geweest; dat we terecht verloren, we konden niet beter. Dat dit een onnodige nederlaag is geeft aan dat we qua spel helemaal meedoen. Nu moeten we dat nog omzetten in doelpunten en winst.'

Michael Higdon nam het zichzelf kwalijk dat NEC van FC Utrecht verloor.

Heerlijk
Utrecht-doelman Robbin Ruiter speelde een belangrijke rol in de nederlaag van NEC, door de penalty van Higdon te stoppen en ook in de eerste helft telkens reddend op te treden. 'Het was van onze kant niet de beste wedstrijd. Als je dan op deze manier de nul kan houden door een paar goede reddingen te verrichten en een penalty te pakken, is dat heerlijk', zei Ruiter.

'In mijn tijd bij FC Volendam heb ik ongeveer de helft van de penalty's gepakt zonder al te veel voorinformatie', lichtte Ruiter zijn belangrijkste save van de avond toe. 'Bij Utrecht krijg je die juist wel, maar lukte het me in officiële duels nog niet. Maar tegen Mark-Jan Fledderus wist ik niks en pakte ik een penalty. Vandaag wist ik niks en doe ik het weer. Ik denk dat ik gewoon op mijn intuïtie moet afgaan. Ik kon eigenlijk vrij makkelijk lezen waar Higdon zou gaan schieten.'