Gemiste kansen breken hekkensluiter NEC op in Utrecht

FC Utrecht blijft in het eigen Stadion Galgenwaard ijzersterk presteren in de Eredivisie. Ook hekkensluiter NEC moest er mede door een gemiste strafschop van Michael Higdon aan geloven: 2-0.

Gemiste kansen breken hekkensluiter NEC op in Utrecht

En dat terwijl de Nijmegenaren aanvankelijk de beste kansen creëerden op jacht naar hun eerste uitoverwinning van het seizoen. Nadat doelman Kalle Johnsson zijn ploeg met een prima reflex op een kopbal van Gevero Markiet voor een vroege achterstand had behoed, kroop NEC onder aanvoering van het aanvalstrio Alireza Jahanbakhsh, Søren Rieks en Michael Higdon meer en meer uit zijn schulp.

De geplaagde ploeg van trainer Anton Janssen verzuimde die opleving evenwel om te zetten in een doelpunt. Higdon zag de bal na een carambole eindigen op de vuisten van Ruiter, die eveneens redding bracht toen Rieks in kansrijke positie voor hem opdook na voorbereidend werk van Higdon en Jahanbakhsh. Ook toen de Iraanse aanvaller de bal had ontfutseld aan Dave Bulthuis stond de 26-jarige sluitpost van Utrecht op zijn post.

Dat kwam NEC na rust duur te staan, want Utrecht kwam drie minuten na de hervatting ietwat gelukkig voorsprong uit een vrije trap van Tommy Oar. De Australiër raakte met zijn als voorzet bedoelde inzet weliswaar de paal, maar vervolgens kopte Markiet de bal langs de verbouwereerde Johnsson in het doel.

Of dat doelpunt Utrecht de zesde thuiszege van het seizoen zou bezorgen, bleef ondanks een tweede gele kaart voor NEC-aanvoerder Ryan Koolwijk echter lang onzeker. Elroy Pappot liet na een prima steekbal van Jens Toornstra na om de marge te verdubbelen, terwijl Oar de rebound naast schoot. De spanning nam alleen maar toe toen Bulthuis een kwartier voor tijd een strafschop veroorzaakte met een overtreding op de watervlugge Jahanbakhsh.

Het leek een niet te missen kans voor NEC om met tien man alsnog een punt mee te nemen uit Utrecht, maar Higdon faalde voor de tweede keer dit seizoen vanaf elf meter. Omdat Steve De Ridder kort daarna van dichtbij wél raak schoot, zag trainer Jan Wouters zijn in eigen huis nog ongeslagen elftal voor de vierde keer op rij een thuiswedstrijd in de Eredivisie winnen. Utrecht neemt daardoor voorlopig de zevende plaats in. NEC blijft laatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen