Janssen kan nog tot tien tellen, enorme misser bij Rochdale

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Janssen kan nog tot tien tellen, enorme misser bij Rochdale

'Ik kan nog tot tien tellen, gelukkig maar.'
Vincent Janssen moest in het oefenduel met België het veld verlaten na een botsing met doelman Simon Mignolet. Hij viel af bij het Nederlands elftal. 'Hoe lang het duurt en hoe de komende dagen eruit zullen zien, ik zou het niet weten. Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Het is balen, ik had natuurlijk graag meegedaan zondag', aldus Janssen, die via social media excuses aangeboden kreeg van de Belgische goalie. (AD)

• Hoe kun je hem missen? Matty Gillam van het Engelse AFC Rochdale krijgt het voor elkaar.

• Een Argentijns restaurant neemt de gok: als Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín scoren namens Argentinië tegen Brazilië, kun je daar gratis eten.

• Dat het amateurvoetbal leeft bewijzen de aanhangers van SV Hatto-Heim uit de derde klasse C. Met vuurwerk moedigen ze hun club aan voor de wedstrijd tegen VV Hattem van zaterdag.

'Everton kan ongetwijfeld strijden om de Engelse Champions League-plaatsen. Het is geweldig om te zien wat Ronald Koeman gedaan heeft sinds hij er is. Ik spreek de jongens veel en het leven is goed bij Everton. Ze spelen goed voetbal en ik heb geen twijfel dat ze toptalenten kunnen aantrekken.'
Tim Howard is blij om te zien dat het weer goed gaat met Everton. De 37-jarige doelman, die van 2007 tot 2016 uitkwam voor The Toffees ziet dat de ploeg onder Ronald Koeman weer volop meedraait in de subtop en denkt zelfs dat het bereiken van de topvier een realistisch doel is. (BBC)

• In het Poolse competitieduel tussen Legia Gedansk en Pogon Szczecin op 5 november kreeg de uitploeg vlak voor rust een strafschop. Spits Adam Fraczczak ging achter de bal staan, maar kreeg vanuit het vak met thuissupporters van alles naar zich toe gegooid, waaronder een reep chocolade. De 29-jarige Pool had wel zin in een zoete versnapering en nam dankbaar een hap van de reep, om vervolgens ijzig kalm de penalty binnen te schieten. Donderdag werd Fraczczak getrakteerd op een verrassing. De spits kreeg een karrenvracht aan chocoladerepen bij zijn huis bezorgd als bedankje voor zijn onbedoelde reclamevoering.

• Acteur Russell Crowe is fanatiek supporter van Leeds United. Toen de acteur, onder meer bekend van de films Gladiator en Robin Hood, zag dat Bayern München-spits Robert Lewandowski in Duitsland werd verkozen tot speler van de maand, besloot hij zijn favoriete ploeg een gouden tip te geven.

Leeds bedankte de Nieuw-Zeelander vriendelijk voor zijn grondige scoutingswerk, maar gaf aan de Poolse topspits helemaal niet nodig te hebben. The Whites hebben met Chris Wood immers al een trefzekere spits onder contract staan. De aanvaller uit Nieuw-Zeeland heeft er dit seizoen al acht competitietreffers in liggen. Dat is er één meer dan Lewandowski voor Bayern.

'Wat Messi zo bijzonder maakt, is dat hij zelf niet vindt dat hij zo geweldig is'
• Dani Alves speelt in de nacht van donderdag op vrijdag met Brazilië tegen het Argentinië van zijn vriend en voormalige ploeggenoot Lionel Messi. Volgens de rechtsback is het geheim van de onnavolgbare Argentijn dat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen. (Sport)

• Supporters van het Engelse Brentford hebben verontwaardigd gereageerd op de logoverandering van de club. De Londenaren pasten hun clublogo voor het eerst sinds 1993 aan, maar dat valt niet in goede aarde. Volgens de supporters van The Bees lijkt het beestje in het logo meer op een wesp dan op een bij. De club is zelf erg tevreden over het nieuwe embleem en doet de klachten van de supporters naar verluidt af als bijzaken.

'Inter heeft een organisatorisch probleem. Als je niet weet wie er de baas is, stopt de machine met draaien. Zo'n groot project begint niet met de trainer'
Leonardo, in 2011 een half jaar trainer van Internazionale denkt dat er iets goed mis is binnen de organisatie van zijn oude club. De Braziliaan, die na het ontslag van Frank de Boer in verband werd gebracht met een terugkeer naar Milaan, is het dan ook niet eens met de beslissing om de Nederlander de laan uit te sturen. 'Opnieuw beginnen is niet juist.'

• De Amerikaanse verkiezingen hebben hun sporen nagelaten. De stemmen zijn geteld en Donald Trump is als president de opvolger van Barack Obama. Blijkbaar heeft niet iedere Amerikaanse stemgerechtigde veel vertrouwen gehad in Trump of zijn concurrent Hillary Clinton. Eén had zijn hoop gevestigd op de Argentijnse hoop in bange dagen, Lionel Messi.   

• Zo sta je nietsvermoedend klaar om te gaan vlaggen bij een wedstrijd van je liefje, zo gaat hij plotseling voor je op de knieën. Het overkwam Petra Lepackova, die voor de wedstrijd tussen FK Nizna en TJ Tatran (vijfde klasse Slowakije). Haar antwoord was duidelijk: ja. In elk geval staat hij geen buitenspel meer.

Nick Bunyard laat voorlopig zijn gezicht niet zien bij Frome Town, een club uit de krochten van de Engelse voetbalwereld. Op last van de FA, want de Engelse bond heeft de manager tot medio 2019 verbannen. Bunyard had de regels van het gokken ietsjes overtreden. Maar liefst 45 keer had hij ingezet op wedstrijden van Frome Town en zijn oude club Paulton Rovers, terwijl dat uit den boze is. 

• Nederland wacht zondag de klus om in en tegen Luxemburg drie punten te scoren op weg naar het WK in 2018. Misschien een ideetje dat bondscoach Danny Blind even gaat praten met Yannick Ferrera. De trainer van KV Mechelen kreeg Luxemburg woensdag namelijk op de knieën (2-4).  

'Ik had krampen, dus Thorgan moest voor mij lopen. Dat is een van zijn taken als kleine broer.'
• Na de broers Romelu en Jordan Lukaku hebben Eden en Thorgan Hazard nu ook hun eerste gezamenlijke minuten gemaakt in de nationale ploeg van België. De oudste Hazard zag dat zijn broertje als invaller zijn broederdienst goed invulde. Thorgan deed dat graag: 'Ik zag dat Eden er een beetje door zat, dus ik heb alles gegeven.'

'Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar... Waarom zou je die jongens afschrijven? Wesley Sneijder is er dan gelukkig nog wel bij. Ik vind die jongens nog steeds beter dan wat er nu speelt.'
Rafael van der Vaart vraagt zich bij FOX Sports hardop af waarom enkele oudgedienden niet in beeld zijn bij Oranje. Zelf solliciteert hij niet naar een rentree. 'Ik heb geen recht van spreken, omdat ik gewoon weinig gespeeld heb.' Zie ook onze opinie.

• Australië bereidt zich voor op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Thailand van dinsdag 15 november, zo goed en zo kwaad als dat kan. Trent Sainsbury, voormalig PEC Zwolle-kracht, ziet er in elk geval de lol wel van in.

'Frank de Boer kende het team en de club niet'
Youri Djorkaeff, voormalig Frans international, kan begrijpen dat Frank de Boer na veertien wedstrijden is ontslagen bij zijn oude club Internazionale. 'Inter is uniek in zijn soort. Zij die er werken moeten een sterke persoonlijkheid hebben en de situatie begrijpen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.