Jansen zorgt met wereldgoal voor nieuwe zege Emmen op ADO

FC Emmen heeft in eigen huis een overwinning geboekt op ADO Den Haag, waardoor beide clubs nu in punten gelijk staan.

FC Emmen
FC Emmen
3 - 2
ADO Den Haag

Afgelopen dinsdag kreeg Emmen een enorme tegenvaller te verwerken toen Nicklas Pedersen op de training een zware knieblessure opliep, waardoor hij de rest van dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komt. De spits, die op bezoek bij FC Groningen en thuis tegen PSV beide keren als invaller twee keer scoorde, moet volgens trainer Dick Lukkien zelfs vrezen voor het einde van zijn carrière.

Thuis tegen ADO had Emmen Pedersen echter niet nodig, want dankzij dramatisch verdedigen van de bezoekers leek de club uit Drenthe lang op weg naar een eenvoudige zege. In de zesde minuut profiteerde Alexander Bannink van een misverstand in de ADO-defensie. Doelman Robert Zwinkels kwam uit, maar werd geklopt door Bannink. Sven Braken maakte er in de 24ste minuut 2-0 van nadat Dion Malone de bal op knullige wijze verspeeld had op de achterlijn.

FC Emmen zat dus al vroeg op rozen en kwam ook het uur na de tweede treffer in eerste instantie nauwelijks in de problemen, maar in een tijdsbestek van vier minuten hadden de bezoekers de achterstand ineens goed gemaakt. In de 72ste minuut zorgde de kort daarvoor ingevallen John Goossens voor de aansluitingstreffer en niet veel later maakte Tomás Necid, vorige week ook al twee keer trefzeker, gelijk.

De wedstrijd aan De Oude Meerdijk leek af te stevenen op een gelijkspel, maar daar dacht Anco Jansen anders over. Met een fantastische schot van afstand zorgde hij voor de zesde Eredivisie-zege van FC Emmen, dat op de eerste speeldag dit seizoen ook in in Den Haag won. Beide clubs hebben nu 24 punten uit 21 duels, slechts twee meer dan nummer zestien Excelsior.