Jansen ziet in Wijndal voorbeeld en kondigt keeperswissel aan tegen PSV

Reacties

Owen Wijndal is weer helemaal fit. De Oranje-international zal bij zijn rentree, zaterdag in het thuisduel met PSV, ook direct de aanvoerdersband dragen bij AZ. Trainer Pascal Jansen legde vrijdagmiddag uit waarom hij voor de linksback, die door blessureleed nog niet speelde dit seizoen, als opvolger van Teun Koopmeiners koos.

Jansen ziet in Wijndal voorbeeld en kondigt keeperswissel aan tegen PSV
AZ
AZ
0 - 3
PSV
PSV

'Door het vertrek van een aantal basisspelers is er een andere dynamiek in de groep ontstaan', aldus Jansen over Wijndal, die vorig seizoen al tweede aanvoerder was. 'Owen heeft de persoonlijkheid en het karakter om in die nieuwe dynamiek een belangrijke rol te vervullen. Bovendien hoort er verantwoordelijkheidsgevoel bij het aanvoerderschap en dat heeft hij van nature. Bijkomend voordeel is dat hij hier bij AZ is opgeleid en zich heeft ontwikkeld tot Oranje-international. Daarmee is hij ook direct een mooi voorbeeld voor de jeugdspelers hier.'

'Na het vertrek van Koopmeiners is een natuurlijk groepsproces ontstaan waarin andere spelers komen bovendrijven. De tijd zal leren of daar ook een chef als Teun tussen zit', vervolgde Jansen. 'Want Teun en Owen hebben verschillende karakters.' Bruno Martins Indi is aangewezen als tweede aanvoerder achter Wijndal.

Vindahl
Tegen PSV zal ook doelman Peter Vindahl starten. Voor de Deense doelman is het zijn debuut. 'Hij maakt al een tijd een goede indruk en inmiddels is hij privé ook gesetteld in Nederland', legde Jansen uit over de van Nordsjaelland aangetrokken doelman. 'Ook daar kijken we naar bij AZ. Hij is er in onze ogen klaar voor.' Hobie Verhulst zal zich zodoende tevreden moeten stellen met een plek op de bank.

Vindahl wacht direct een flinke krachtmeting. PSV komt immers op bezoek. Jansen wil niet te veel stilstaan bij de wisselingen in de selectie van de Eindhovenaren. 'PSV heeft weer behoorlijk geïnvesteerd deze zomer. Maar de strijd wordt op het veld uitgevochten en niet daarbuiten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.