Gakpo vraagteken voor duel met AZ, Vinícius ontbreekt nog in Alkmaar

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt weet nog niet of hij zaterdagavond een beroep kan doen op Cody Gakpo. De Oranje-international raakte tijdens de interlandperiode geblesseerd. Aanwinst Carlos Vinícius ontbreekt sowieso nog in Alkmaar.

Gakpo vraagteken voor duel met AZ, Vinícius ontbreekt nog in Alkmaar
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 3
PSV
PSV

Gakpo deed in de interlandperiode bij Oranje mee tegen Noorwegen (1-1) en Montenegro (4-0) en maakte tegen de Montenegrijnen zijn eerste interlandgoal. In aanloop naar de wedstrijd tegen Turkije (6-1) liep de PSV'er een spierblessure op en ontbrak in de Johan Cruijff Arena.

Voor de uitwedstrijd van PSV tegen AZ is Gakpo nog een vraagteken, zei Schmidt vrijdag tijdens een persconferentie. 'Het ziet er niet slecht uit voor Cody, maar we moeten de komende training afwachten en daarna een besluit nemen of hij mee kan doen of niet', aldus de trainer van PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schmidt kan tegen AZ sowieso geen beroep doen op Davy Pröpper en Maxi Romero, die met blessures kampen. Naast Gakpo is ook Ibrahim Sangaré een twijfelgeval. De middenvelder keerde deze week met lichte klachten terug van de nationale ploeg van Kameroen.

Eran Zahavi (34) speelde tijdens de interlandperiode in een week tijd drie keer negentig minuten bij Israël (en scoorde vijf keer), maar Schmidt maakt zich geen zorgen om de fysieke toestand van de spits. 'Eran heeft genoeg ervaring om hiermee om te gaan. Maar het speelschema wordt zo wel zwaar voor spelers.'

Nog geen debuut
Aanwinst Carlos Vinícius moet nog wachten op zijn debuut voor PSV. De Braziliaanse spits, die wordt gehuurd van Benfica, is niet inzetbaar tegen AZ omdat hij nog geen werkvergunning heeft. PSV is na drie zeges in drie duels koploper in de Eredivisie. AZ staat na twee duels op drie punten na een nederlaag bij RKC Waalwijk en een overwinning op sc Heerenveen.

'Met contractverlenging Götze lijken puzzelstukjes bij PSV in elkaar te vallen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.