Jansen stond op tafel: 'Goed voor het hele Nederlandse voetbal'

Reacties

AZ speelt zondag de lunchwedstrijd, om 12:15 uit tegen Excelsior. De Alkmaarders moeten op Woudestein aantreden op het kunstgras van de thuisploeg. Recent werd bekend dat de plastic sprieten over drie jaar in de ban gaan in de Eredivisie. AZ-trainer Pascal Jansen is daar heel erg blij nee.

Jansen stond op tafel: 'Goed voor het hele Nederlandse voetbal'
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
2 - 1
AZ
AZ

'Ik heb op de tafel gestaan', biecht de coach op tijdens de vooruitblikkende persconferentie toen het over kunstgras ging. 'Daar ben ik heel blij mee. Voor het totale Nederlandse voetbal is dit een goede zaak', meent Jansen. Voor de wedstrijd in Kralingen treft AZ overigens geen aparte voorbereidingen. Waar sommige grasclubs gaan trainen op kunstgras om alvast te wennen, hebben de Noord-Hollanders 'gewoon' op hun grasmat geoefend, vertelde Jansen.

Na een flitsende start van het seizoen is Excelsior teruggezakt op de ranglijst. AZ wil de wedstrijd in Rotterdam desondanks niet lichtzinnig opvatten, vertelde de trainer. 'De laatste periode was iets minder, maar dat calculeer je denk ik ook in als Excelsior. Ze hebben natuurlijk een behoorlijke domper te verwerken gekregen in Amsterdam, maar vervolgens wel met een goede bekerwedstrijd de boel weer weggespeeld', aldus de trainer van AZ over de volgende opponent.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.