Jansen geniet van speciale invalbeurt Druijf: 'Ik kon het aan zijn kop zien...'

PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen was na de overwinning op FC Volendam bijzonder verheugd met het optreden van invaller Ferdy Druijf. De spits maakte drie doelpunten tijdens zijn invalbeurt van een half uur.

FC Volendam
FC Volendam
0 - 5
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Druijf kwam na 58 minuten binnen de lijnen voor Zico Buurmeester: op dat moment stond het nog 0-0 in het Kras Stadion. In een tijdsbestek van acht minuten scoorde PEC Zwolle vervolgens drie keer en twee doelpunten kwamen op naam van Druijf.

De invaller maakte drie minuten voor tijd ook nog de 0-5 voor PEC Zwolle. 'Dit vind ik geweldig mooi voor Ferdy', zei een gelukkige Jansen na afloop over de invalbeurt van Druijf. 'Hij verdient dit ook. Ferdy traint scherp en heeft zichzelf beloond. Ik kon het vooraf al aan zijn kop zien dat hij heel gretig en scherp was.'

PEC Zwolle komt door de ruime overwinning op achtste plaats in de Eredivisie. 'Dit is een ongeloofelijk belangrijke zege. We hoopten vorige week al op een goed resultaat tegen RKC, maar dat gebeurde niet. Dan komt hier meer lading op de wedstrijd en win je met 0-5. We zijn goed onderweg', verklaart Jansen.

De coach van PEC Zwolle wist vooraf dat het crisis is bij FC Volendam. 'De onrust die hier is, dat is dan zo. Ze kunnen dan ook iets hebben dat ze het gras willen opvreten. Ik vond dat ze dat in de eerste dertig minuten ook deden, maar toen namen wij het over en zeker na de goals viel het bij Volendam uit elkaar.'