Jan van Halst moet de nieuwe voetbalcommissaris van Ajax worden

Reacties

Jan van Halst treedt vrijwel zeker toe tot de raad van commissarissen van Ajax. De 53-jarige Utrechter volgt na een zoektocht van twintig maanden Danny Blind op als commissaris voetbalzaken.

Jan van Halst moet de nieuwe voetbalcommissaris van Ajax worden
© Pro Shots

Volgens De Telegraaf is het de bedoeling dat Van Halst op korte termijn wordt benoemd als opvolger van Blind. De Zeeuw nam in de zomer van 2021 afscheid als commissaris voetbalzaken aangezien hij assistent werd van bondscoach Louis van Gaal. Lange tijd rekende Ajax erop dat Blind na het WK in Qatar terug zou keren in de rvc, maar in november zag hij hier alsnog van af.

Sindsdien ging Ajax op zoek naar een alternatief. De nieuwe voorzitter van de rvc, Pier Eringa, liet onlangs weten dat hij hoopte eerst een commissaris voetbalzaken te vinden, alvorens een nieuwe directeur voetbalzaken aan te stellen. Met Van Halst, die als speler 44 officiële duels voor Ajax speelde, is de zoektocht eindelijk voltooid.

Van Halst, momenteel actief als analyticus bij Ziggo, was na zijn spelersloopbaan onder meer commercieel directeur en technisch directeur bij FC Twente. Voor de positie van directeur voetbalzaken is de Duitser Sven Mislintat nog altijd de belangrijkste kandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.