James verbijt zich bij Real Madrid: 'Ik krijg niet dezelfde kansen als de rest'

Reacties

James Rodríguez heeft het allesbehalve naar zijn zin bij Real Madrid. De Colombiaan werd in het afgelopen seizoen nauwelijks ingezet door Zinedine Zidane en dat had hij al zien aankomen. James weet dat de coach nu eenmaal een voorkeur heeft voor andere spelers en wil daarom vertrekken.

James verbijt zich bij Real Madrid: 'Ik krijg niet dezelfde kansen als de rest'
© Pro Shots

James (29) werkte tot 2017 al onder Zidane bij Real Madrid en was toen reeds van mening dat hij te weinig kansen kreeg. De aanvallende middenvelder vertrok daarom op huurbasis naar Bayern München, dat na twee seizoenen geen gebruik maakte van de optie tot koop die het had. James keerde daarom terug naar Real en kwam daar opnieuw Zidane tegen.

© Pro Shots

James voelde de bui al hangen en diende een transferverzoek in. Tot een vertrek kwam het echter niet. James bleef zo bij Real, dat voor het eerst sinds 2017 kampioen van Spanje werd. Het aandeel van de Colombiaan in dit succes was minimaal. James kwam maar in acht competitiewedstrijden in actie; in dit kalenderjaar deed hij in La Liga alleen maar mee tegen Real Sociedad.

'Het is frustrerend om niet te spelen', zegt James in de podcast Realeza del Fútbol Latino. 'Ik weet dat ik kán spelen, maar vanwege andere mensen kan ik dat niet laten zien. Als ik een slechte speler was, dan zou ik dit kunnen accepteren. Maar ik ben een speler die altijd wil winnen en altijd wil spelen. Het is moeilijk als je ziet dat je niet dezelfde kansen krijgt als de rest. Ik wilde vorig jaar al vertrekken, maar Real liet me niet gaan.'

Dit jaar hoopt James alsnog te kunnen vertrekken bij Real, waar zijn contract nog twee jaar doorloopt. 'Zidane heeft zijn eigen voorkeur voor bepaalde spelers en dat moet je accepteren', zegt de aanvallende middenvelder. 'Ik bemoei me daar verder niet mee, maar ik wist dit natuurlijk al. Ik wilde vorig jaar dan ook naar een ploeg waar ik wel aan spelen toe zou komen. Zidane had zijn basis al staan.'

Real nam James in 2014, na een succesvol WK in Brazilië, voor 75 miljoen euro over van AS Monaco. Hij speelde tot dusver 125 officiële wedstrijden voor de club en won twee keer de Champions League. In de Spaanse media wordt hij veelvuldig in verband gebracht met een gevoelige overstap naar Atlético Madrid.

Spelersprofiel

J. Rodríguez


Geboortedatum:
12 juli 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Cúcuta
Nationaliteit
Colombia
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
São Paulo
Nationaal team:
Colombia
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.