James Rodríguez verricht heldendaad na hartaanval Ousmane Coulibaly

Reacties

Bij de hartaanval die Ousmane Coulibaly afgelopen weekeinde kreeg, blijkt James Rodríguez een heldendaad te hebben verricht. De dertigjarige Colombiaan verleende tijdens de wedstrijd tussen zijn club Al-Rayyan en Al-Wakrah (3-0) direct eerste hulp toen Coulibaly in elkaar zakte op het veld.

James Rodríguez verricht heldendaad na hartaanval Ousmane Coulibaly
© Pro Shots

Dit meldt teamarts Mukhtar Shabaan van Al-Wakrah op Twitter. Kort voor het verstrijken van de eerste helft zakte Coulibaly in de doelmond ineen. De 32-jarige Malinees werd door Rodríguez in een juiste stabiele positie gelegd waardoor de ademhaling van Coulibaly weer op gang kwam.

Daarbij zorgde de voormalig middenvelder van onder meer Real Madrid en Bayern München ervoor dat Coulibaly voldoende lucht kreeg. Rodríguez voorkwam met zijn adequate handelen een hartstilstand. Hoewel Coulibaly aan de beterende hand is en zijn toestand stabiel, staat hij nog onder medische observatie. Rodríguez speelde het duel uit en kwam in de tweede helft tot twee treffers.

Coulibaly
Coulibaly werd in Parijs geboren en debuteerde in oktober 2011 voor de nationale ploeg van Mali. Voor hen speelde hij tot nu toe 26 interlands. Bondscoach Mohamed Magassouba selecteerde Coulibaly niet voor het toernooi om de Afrika Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.