Jamaica zet Curaçao terug op aarde bij Gold Cup-debuut

Reacties

Twee weken na het winnen van de Caribbean Cup is Curaçao tijdens het Gold Cup-debuut weer met beide benen op aarde gezet. Jamaica was in het openingsduel van Groep C met 2-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Remko Bicentini.

Jamaica zet Curaçao terug op aarde bij Gold Cup-debuut

Op zondag 25 juni schreef Curaçao nog historie door Jamaica met 2-1 te verslaan en zo voor het eerst in de historie de Caribbean Cup te veroveren. Dat leidde tot de eerste deelname aan het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika, waarin Jamaica zondagavond opnieuw de tegenstander was.

Dit keer trokken de Reggae Boyz aan het langste eind. Jamaica, tijdens de vorige editie in 2015 nog verliezend finalist, maakte in de tweede helft het verschil door doelpunten van Romario Williams en Darren Mattocks. Curaçao maakte daarna jacht op de 1-2, maar die viel niet meer.

En dus begint het toernooi in de VS teleurstellend voor bekende namen uit het Nederlandse betaald voetbal als Eloy Room, Leandro Bacuna (foto), Darryl Lachman, Gillian Justiana, Cuco Martina, Elson Hooi, Dustley Mulder, Rangelo Janga en Jarchinio Antonia.

Twee uur later won Mexico zijn eerste groepswedstrijd met 3-1 van El Salvador. Hedgardo Marín, Elias Hernández en Orbelín Pineda scoorden voor de regerend kampioen, die met een totaal andere selectie meedoet dan tijdens het Confederations Cup-toernooi.

Curaçao mag ondanks de valse start tegen Jamaica nog steeds hopen op een plek in de kwartfinale. Behalve de nummers één en twee van de drie poules gaan ook de twee beste nummers drie naar de laatste acht. Het duel met El Salvador van komende donderdag is daarom cruciaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.