Canadese supertiener zorgt voor spectaculaire start Gold Cup

Bij de start van het toernooi om de Gold Cup heeft het megatalent Alphonso Davies direct de hoofdrol opgeëist. De zestienjarige aanvaller schitterde namens Canada met twee goals tegen Frans-Guyana (2-4 zege).

De in november 2000 geboren linksbuiten debuteerde op 14 juni al voor Canada. Amper een maand later toonde hij direct zijn klasse voor de nationale ploeg. Na een eerste helft waarin Canada via Dejan Jakovic en Scott Arfield al op een 0-2 voorsprong was gekomen, pakte Davies zijn moment.

Toen het wonderkind kort na rust accelereerde, was er geen houden aan voor de defensie van Frans-Guyana. Davies rondde koeltjes af door de bal door de benen van de keeper te spelen. Canada incasseerde vervolgens rake klappen door goals van Roy Contout en Sloan Privat, maar werd uit de brand geholpen door de tiener. Uit een counter zorgde Davies voor de beslissing, waardoor Canada direct aan de leiding gaat in Groep A.

In diezelfde poule is Costa Rica ook goed begonnen door te winnen van Honduras. Bryan Ruiz zag als captain hoe Marcos Ureña uitgroeide tot matchwinner. De spits maakte vlak voor rust de 0-1 en dat was direct het enige doelpunt van de wedstrijd.

Lees op VI PRO in de rubriek VI Scout meer over Alphonso Davies, het toptalent van Vancouver Whitecaps.