Jahanbakhsh staat op en zorgt voor vroege aftocht van Verbeek

Reacties

Bondscoach Pim Verbeek is er zondag niet in geslaagd om met Oman voor een verrassing te zorgen tijdens de Azië Cup. De 62-jarige Rotterdammer vond in de achtste finales tegen Iran zijn Waterloo op het toernooi.

Jahanbakhsh staat op en zorgt voor vroege aftocht van Verbeek
Iran
Iran
2 - 0
Oman
Oman

Oman kwam afgelopen week de groep met Japan, Oezbekistan en Turkmenistan door dankzij een zege op Turkmenistan in het laatste groepsduel. Zondag begon het land voortvarend aan de confrontatie met Iran. Na drie minuten vergreep Majid Hosseini zich aan Muhsen Al-Ghassani en ging de bal op de stip.

Ahmed Kano zette zich vervolgens achter de bal, maar doelman Alireza Beiranvand keerde de inzet van de middenvelder. Daarna nam Iran het heft in handen en brak Alireza Jahanbakhsh de score open. Geklungel achterin stelde de aanvaller in staat om, al vallend, met buitenkant voet de 1-0 te maken. En nog voor rust breidde Iran de score verder uit.

Mehdi Taremi kwam in de tang bij Saad Al-Mukhaini en Raed Ibrahim Saleh en weer kende de scheidsrechter een strafschop toe. Aanvoerder Ashkan Dejagah maakte vanaf elf meter geen fout en tekende voor 2-0. Na rust kregen Sardar Azmoun en Harib Al-Saadi nog mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Iran meldt zich zodoende bij de laatste acht op de Azië Cup. Donderdag neemt de ploeg van bondscoach Carlos Queiroz het op tegen China. Voor Verbeek eindigt ook zijn tweede avontuur op het toernooi vroegtijdig. Twaalf jaar geleden was hij aanwezig met Zuid-Korea en strandde hij in de halve finales.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.