Jahanbakhsh baalt van gelijkspel en gaat in op toekomst bij Feyenoord

Alireza Jahanbakhsh heeft het gevoel dat Feyenoord zondag twee punten heeft laten liggen op bezoek bij FC Utrecht. De aanvaller uit Iran tekende in de slotfase voor 1-1, maar voelde dat er nog meer in zat voor de koploper van de Eredivisie. Jahanbakhsh ging tijdens de persconferentie ook in op zijn toekomst in Rotterdam.

FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

WK-ganger Jahanbakhsh viel na een uur in voor Javairô Dilrosun en schoot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd raak. In de ruim tien minuten extra tijd die volgden, dacht Santiago Giménez er nog 1-2 van te maken. De spits stond daarvoor echter buitenspel. 'We begonnen goed aan de tweede helft. We wisten wat ons te doen stond, namelijk minimaal een punt pakken', vertelde Jahanbakhsh na de wedstrijd.

'De trainer zei voor de wedstrijd al dat het eerste kwartier moeilijk zou worden', zei de aanvaller over de eerste helft. 'We moesten niks weggeven, maar na twee minuten lag de bal er al in. Na het eerste kwartier ging het beter. We kregen niet veel kansen, maar we hadden vaker de bal. Na rust moesten we het omdraaien. Ik ben blij dat ik scoorde. Na de 1-1 hadden we de tweede nog kunnen maken, dat gebeurde helaas niet. Voor mijn gevoel hebben we hier twee punten laten liggen.'

De afgelopen weken doken er geruchten op over Jahanbakhsh en een eventueel vertrek bij Feyenoord. Daar is de speler zelf echter niet mee bezig. 'Om eerlijk te zijn heb ik wel het een en ander gehoord, maar ik focus me volledig op Feyenoord. Na het WK ben ik iedere dag bezig geweest. Goed trainen, beter worden. Als aanvaller wil ik scoren en assists leveren, daar heb ik iedere dag aan gedacht. Donderdag spelen we weer en dat is het enige waar ik aan denk. Ik ben blij hier, we hebben de beste supporters van Nederland. Voor mij is dit de place to be. Je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt, maar nu ben ik gewoon hier.'

Iran
Ondertussen maakte Jahanbakhsh in aanloop naar en tijdens het WK in Qatar een bewogen tijd mee, gezien de situatie in zijn thuisland. Voor de eerste wedstrijd tegen Engeland hielden alle internationals de lippen stijf op elkaar bij het volkslied, waarmee ze een statement maakten over het hardhandige optreden van de autoriteiten tegen de demonstraties in het land. 'We hebben een moeilijke tijd gehad. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.'

Jahanbakhsh kon er verder niet veel over kwijt. 'Ik ben natuurlijk niet blij met wat er gebeurt in Iran. De mensen daar hebben het moeilijk. Er moeten dingen veranderen. Ik, als speler van het nationale elftal, probeer achter onze mensen te staan. Ik kan alleen zeggen dat we zo veel moeilijke dingen hebben meegemaakt als ploeg. Voor de eerste WK-wedstrijd waren we met van alles bezig, behalve met voetbal. Ik kan er nu verder niet veel over kwijt, maar in de toekomst kan ik het misschien beter uitleggen. We hopen dat het daar snel beter wordt.'