Jaarcijfers AZ: ruim tien miljoen euro winst

Reacties

AZ heeft vrijdag de jaarcijfers van het seizoen 2016-17 naar buiten gebracht. De Alkmaarders hebben een nettowinst van 10,5 miljoen euro geboekt.

Jaarcijfers AZ: ruim tien miljoen euro winst

Dat hebben de Alkmaarders deels te danken aan de transfers van Markus Henriksen (Hull City) en Vincent Janssen (Tottenham Hotspur). In totaal kwam er ruim 20.5 miljoen euro aan transfersommen binnen, ongeveer acht miljoen meer dan een jaar eerder. De transfers van Derrick Luckassen naar PSV en Ridgeciano Haps naar Feyenoord worden pas dit seizoen meegerekend.

Het eigen vermogen van AZ steeg van 12,5 naar 23,1 miljoen euro. De personeelskosten (+0,3 miljoen) en overige bedrijfskosten (+1,6 miljoen) stegen licht, grotendeels door de prestaties van het eerste elftal in de Europa League (zestiende finale) en het toernooi om de KNVB-beker (finale).

Het balanstotaal van AZ is gestegen van 39 naar 60,4 miljoen euro, wat met name komt door de aankoop van het AFAS Stadion. Algemeen directeur Robert Eenhoorn: 'Naast de aankoop van het stadion zullen we de opbrengsten aanwenden in lijn met de visie van AZ.'

'Denk daarbij aan toekomstige spelersaankopen, verdere investeringen in het AFAS Trainingscomplex en verbouwingen in het AFAS Stadion', vervolgt Eenhoorn op de clubwebsite. 'Onze investeringen zijn gericht op duurzame verhoging van inkomsten, die weer ten goede kunnen komen aan het voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.