Jaarcijfers Ajax: magere winst na zwart Europees seizoen

Reacties

De gevolgen van het mislopen van deelname aan de groepsfase van een Europees toernooi vorig seizoen zijn duidelijk terug te zien in het financiële resultaat van Ajax. De Amsterdammerse club heeft netto een winst van 1,2 miljoen euro geboekt.

Jaarcijfers Ajax: magere winst na zwart Europees seizoen

Dat er toch nog een positief resultaat is, heeft Ajax met name te danken aan de inkomsten uit uitgaande transfers. Dat heeft de club in het voorbije seizoen liefst 39,4 miljoen euro opgeleverd. De transfers van Davinson Sánchez, Kenny Tete en Jairo Riedewald naar respectievelijk Tottenham Hotspur, Olympique Lyon en Crystal Palace zijn in dat bedrag opgenomen.

Ajax heeft een operationeel verlies van 13,2 miljoen euro geïncasseerd. Ter vergelijking: bij PSV, dat donderdag de jaarcijfers presenteerde, bedroeg dat verlies acht miljoen euro. De netto omzet van Ajax is bovendien met 26,2 miljoen euro gedaald naar een totaal van 92 miljoen euro. Dat is met name te wijten aan de slechte prestaties in Europa, waarin Ajax eerst in de derde voorronde van de Champions League verloor van OGC Nice en vervolgens in de play-offs voor de Europa League het hoofd moest buigen voor Rosenborg BK.

Ajax geeft aan in het huidige seizoen op een negatief netto resultaat af te koersen door de investeringen in de selectie. De verwachting van de directie is echter dat er onder aan de streep een positief resultaat komt door prestaties in Europa en mogelijke transferinkomsten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.