Jaarcijfers Ajax: 20,7 miljoen euro winst, eigen vermogen stijgt naar 228,8 miljoen

Reacties

Ajax heeft het boekjaar 2019-2020 afgesloten met een netto winst van 20,7 miljoen euro. Het totaal eigen vermogen stijgt met 18,8 miljoen euro naar 228,8 miljoen euro.

Jaarcijfers Ajax: 20,7 miljoen euro winst, eigen vermogen stijgt naar 228,8 miljoen
© Pro Shots

De transferbalans leverde Ajax een plus op van 84,5 miljoen euro. Onder meer de overgangen van Kasper Dolberg (OGC Nice) en Matthijs de Ligt (Juventus) hebben daaraan bijgedragen. Ajax zag door de lagere inkomsten uit Europese competities en de gevolgen van het coronavirus de omzet echter met liefst 37,2 miljoen euro dalen naar 162,3 miljoen euro. De kosten zijn met 0,2 miljoen euro gestegen naar 165,4 miljoen euro.

Ondanks de deelname aan de groepsfase van de Champions League dit nieuwe seizoen en de transfers van onder anderen Donny van de Beek (Manchester United), Sven Botman (Lille) en Hakim Ziyech (Chelsea) verwacht Ajax vanwege de negatieve gevolgen van het coronavirus dat zowel het operationele resultaat als het resultaat na belastingen in 2020-2021 naar verwachting negatief zal zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.