Ajax dankzij torenhoge winst naar 261 miljoen euro eigen vermogen

Reacties

Ajax heeft donderdag de financiële cijfers van de eerste seizoenshelft bekendgemaakt. De Amsterdammers hebben over de eerste zes maanden van het boekjaar een duizelingwekkende nettowinst geboekt van 53 miljoen euro.

Ajax dankzij torenhoge winst naar 261 miljoen euro eigen vermogen
© Pro Shots

Die hoge nettowinst is voor een groot deel te verklaren met de transfer die Matthijs de Ligt maakte. De verdediger vertrok in de zomermaanden, nadat het boekjaar 2018/19 reeds was afgesloten, voor een transfersom van 75 miljoen euro van Ajax naar Juventus.

Mede daardoor, en door het vertrek van Kasper Dolberg naar OGC Nice, kwam het zogeheten 'saldo vergoedingssommen' bij de kampioen van Nederland uit op 54 miljoen euro. De overgang van Frenkie de Jong naar Barcelona maakte al deel uit van de jaarcijfers over het vorige boekjaar.

De kosten die Ajax zelf maakte zijn gestegen tot een bedrag van 93,1 miljoen euro, een stijging van dik 16 miljoen euro. Dat heeft te maken met het feit dat Ajax de salarissen van reeds aanwezige spelers opschroefde en van buiten spelers haalde die het ook hogere salarissen betaalt.

Ajax' netto omzet tussen begin juli en eind december steeg met zo'n zes miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor en bedroeg 110,4 miljoen euro. De opbrengst uit de verkoop van seizoenkaarten ging omhoog, evenals de verdiensten die de club haalde uit verkochte business-seats en skbybox-plaatsen.

Ajax laat weten dat het eigen vermogen van de club met 51,7 miljoen euro is gestegen en nu 261,7 miljoen euro bedraagt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.