Ajax presenteert indrukwekkende jaarcijfers en megawinst

Reacties

Ajax heeft het boekjaar 2018/19 afgesloten met een winst van bijna 52 miljoen euro. Het (Europese) succes had ook gevolgen voor de salarissen voor de spelers.

Ajax presenteert indrukwekkende jaarcijfers en megawinst

Ajax zag de omzet meer dan verdubbelen tot bijna tweehonderd miljoen euro. Dat is vooral te danken aan het succesvolle Champions League-seizoen, dat bijvoorbeeld aan UEFA-premies een bedrag van bijna 78 miljoen heeft opgeleverd.

Door het (Europese) succes zag Ajax de omzet gigantisch stijgen, maar gingen ook de uitgaven aan salarissen flink omhoog. De spelers en trainersstaf kregen in totaal 23,7 miljoen euro aan premies voor de sportieve prestaties, waardoor de post salarissen kon toenemen tot 92,1 miljoen euro.

De transferbalans leverde Ajax ook een plus op van 72 miljoen euro. Onder meer de overgangen van Frenkie de Jong, Daley Sinkgraven en Justin Kluivert hebben daaraan bijgedragen. De opbrengst van Matthijs de Ligt naar Juventus komt ten goede aan het huidige boekjaar. Mede daarom spreekt Ajax de verwachting uit dat over een jaar weer zwarte cijfers worden geschreven. Het eigen vermogen is gegroeid tot 210 miljoen euro, waar dat een jaar geleden 158 miljoen was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.