'Ittihad maakt zich op voor komst Benzema'

Reacties

Karim Benzema lijkt Real Madrid na veertien jaar te gaan verlaten. Spaanse media schrijven woensdag hun handen stuk op het nieuws over de 35-jarige aanvaller, die op weg is naar Ittihad FC, de kampioen van Saoedi-Arabië.

'Ittihad maakt zich op voor komst Benzema'
© Pro Shots

Het gaat snel met de geruchten rond Benzema. Eerst ging het over een voorstel dat Ittihad hem had gedaan, met een gigantisch contract ter waarde van honderden miljoenen euro's. Benzema zou het aanbod in overweging hebben genomen en snel uitsluitsel willen geven over zijn toekomst. Dat lijkt te kloppen, want in de loop van de dag verschenen er steeds meer berichten over de Franse spits.

Benzema was woensdag aanwezig op het trainingscomplex van Real Madrid. Niet om te trainen, maar voor een gesprek met zijn zaakwaarnemer, de clubleiding en trainer Carlo Ancelotti. De Fransman vertrok 's avonds, waarna de sportkrant AS meldde dat de aanvaller dicht bij een overgang naar Saoedi-Arabië was.

De krant baseert zich op bronnen rond Ittihad, die een grote slag willen slaan met de komst van Benzema. De club wordt ook stevig gelinkt aan Lionel Messi, nu diens contract bij Paris Saint-Germain afloopt. Volgens AS kan Benzema in Saoedi-Arabië een tweejarig contract tekenen met een salaris van honderd miljoen per seizoen. Real Madrid zou al werken aan een afscheidsbericht voor de clubkanalen.

Ittihad speelde woensdagavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Al-Ta'ee. Hélder Costa, die door de club wordt gehuurd van Leeds United, leek zich rond dat duel te verspreken. 'We zijn erg blij met de komst van de Ballon d'Or-winnaar', zei de international van Angola tegen de lokale media.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.