Italië schrijft EK-historie, Immobile evenaart Balotelli

Reacties

Italië maakte vrijdagavond gehakt van Turkije in de openingswedstrijd van het EK (3-0). Het lukte de Italianen zelfs om EK-historie te schrijven door drie goals te maken. Dat lukte Italië nog nooit op een Europees kampioenschap. 

Italië schrijft EK-historie, Immobile evenaart Balotelli
© Pro Shots
Turkije
Turkije
0 - 3
Italië
Italië

De wedstrijd tegen Turkije was voor Italië de 39ste EK-wedstrijd in de historie. In al die wedstrijden lukte het de Italianen niet om drie keer het doel te treffen. Iets wat vrijdagavond dus wel lukte door een eigen goal van Merih Demiral en goals van Ciro Immobile en Lorenzo Insigne. Demiral zorgde met zijn eigen goal ook al voor EK-historie.

Italië, dat in 1968 Europees kampioen werd in eigen land, schreef ook op een andere manier historie. Nog nooit werd de openingswedstrijd van een EK gewonnen met een verschil van drie goals. Het zijn fraaie cijfers die uitstekend passen bij de imponerende reeks waar de ploeg van Roberto Mancini mee bezig is. De zege op Turkije zorgde ervoor dat Italië nu al 28 wedstrijden ongeslagen is.

Immobile
Voor Ciro Immobile was het ook een mooie avond. De spits van Lazio maakte de 0-2 en staat nu op veertien treffers voor Italië. Daarmee evenaarde hij Mario Balotelli. De 31-jarige Immobile is nu samen met Balotelli de speler met de meeste goals voor Italië van alle Italianen die nog actief zijn als voetballer. All-time topscorer van Italië is Luigi Riva met 35 goals en ook de toptien is nog ver weg voor Immobile. Christian Vieri en Francesco Graziani staan op die plek met allebei 23 goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.