Italië leunt op BBC: 'Ze kennen elkaar door en door'

Reacties

Bondscoach Antonio Conte kondigde al aan dat Italië op het EK de kat allerminst uit de boom zal gaan kijken. De Juventus-verdediging zorgt ervoor dat de Azzurri het aanvallende voetbal kunnen spelen waar Conte naar streeft.

Italië leunt op BBC: 'Ze kennen elkaar door en door'

Conte heeft bij de Italiaanse nationale ploeg de beschikking over het defensieve kwartet dat tussen 2011 en 2014 ook de basis vormde voor de succesperiode van de Italiaanse coach bij Juventus. Nu kan de oud-speler van De Oude Dame op het EK weer succes oogsten met Gianluigi Buffon in het doel en voor hem Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini.

'Het is zeker een voordeel dat we kunnen rekenen op drie of vier Juventus-spelers die al lang met elkaar samenspelen', zei Conte in gesprek met de UEFA-website over de routiniers. 'Ze kennen elkaar door en door. Natuurlijk zullen we er met zo'n solide fundament iets moois van proberen te maken, want we willen aanvallend voetbal spelen.'

Op het EK 2012 waren Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Gianluigi Buffon ook al lid van de defensie van Italië, dat destijds in de finale met 4-0 van Spanje verloor.
Op het EK 2012 waren Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Gianluigi Buffon ook al lid van de defensie van Italië, dat destijds in de finale met 4-0 van Spanje verloor.

Met Buffon, Barzagli, Bonucci en Chiellini in de achterhoede werd Juventus al vier jaar op rij kampioen. In de afgelopen vier seizoenen incasseerde de topclub uit Turijn nooit meer dan 25 goals in één Serie A-jaargang. Italië heeft zijn eigen BBC – het equivalent van het Real Madrid-aanvalstrio Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo – zoveel is wel duidelijk.

Chiellini erkent het belang van een solide defensie voor de Italiaanse EK-kansen. 'We hopen het team een gevoel van zekerheid te geven. We willen dat onze ploeggenoten spelen in de wetenschap dat er achter hen een solide muur staat. Hebben we de beste defensie ter wereld? Dat is niet aan mij om daar over te oordelen. Maar we hebben zeker een goede verdediging.'

Ook als Conte toch afwijkt van een systeem met drie centrale verdedigers, denkt Chiellini dat er plek is voor alle leden van de Italiaanse BBC. 'Het maakt mij niets uit. We hebben laten zien dat we ook in een viermansverdediging kunnen spelen als dat nodig is. Het zou zonde zijn om ons niet op te stellen als we allemaal topfit zijn.' De eerste wedstrijd is op 13 juni tegen België.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.