Italianen zweven op roze wolk: 'We zijn als een sprookje'

Reacties

Na een indrukwekkende groepsfase werpt Italië zich op als een van dé favorieten voor het winnen van het EK. De Italiaanse media zijn lyrisch over het werk dat Roberto Mancini heeft verricht.

Italianen zweven op roze wolk: 'We zijn als een sprookje'
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 0
Wales
Wales

Mancini stapte in toen de Squadra Azzurra op zijn dieptepunt zat. Italië had zich niet weten te kwalificeren voor het WK van 2018 en vond zichzelf terug op zijn laagste plek ooit op de FIFA-wereldranking. Mancini kreeg echter weer leven in de ploeg en bracht het zelfvertrouwen terug. De Italianen hebben nu weer een ploeg die gevreesd moet worden.

Zondag werd er ondanks de nodige wisselingen in de ploeg met 1-0 gewonnen van Wales en dat betekent dat Italië nu dertig (!) wedstrijden op rij niet verloren heeft. Mancini heeft daarmee het stokoude record van Vittorio Pozzo weten te evenaren. In de volgende ronde wacht Oekraïne of Oostenrijk op de hongerige en ambitieuze Azzurri.

De Italiaanse media kunnen niet wachten. 'We zijn als een sprookje', kopt Corriere dello Sport. La Gazzetta dello Sport heeft lovende woorden over voor bondscoach Mancini: 'Hij is de grote ster. Mancini laat iedereen spelen, is de baas in de groep en evenaart het record van Pozzo. Nu naar Londen, waar we hopelijk kunnen terugkeren voor de finale.' Oud-spits Christian Vieri is ervan overtuigd dat dit gaat lukken. 'Wij zijn het enige team dat echt voetbalt', stelt hij bij RAI.

Het winnende doelpunt tegen Wales werd gemaakt door Matteo Pessina, die eigenlijk niet eens naar het EK zou gaan. Vlak voor het toernooi verving hij de geblesseerde Stefano Sensi. 'Het is een sprookje, dat laat zien dat je met hard werken ver kunt komen', stelt Sky Italia.

Op Twitter toonde Nigel de Jong zich lyrisch over Italië: 

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
3
3
0
0
7-0
+7
9
2
Wales
3
1
1
1
3-2
+1
4
3
Zwitserland
3
1
1
1
4-5
-1
4
4
Turkije
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.