Italiaanse media roemen Atalanta en De Roon: 'Hij is echt overal'

Reacties

Atalanta Bergamo werd woensdagavond op dramatische wijze uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League. De Italiaanse ploeg gaf in blessuretijd een 1-0 zege uit handen en verloor met 1-2 van Paris Saint-Germain. Desondanks wordt de ploeg van Gian Piero Gasperini overladen met complimenten.

Italiaanse media roemen Atalanta en De Roon: 'Hij is echt overal'
© Pro Shots

Fieri Di Voi! Oftewel: trots op jou! Dat valt donderdagochtend te lezen op de voorpagina van Tuttosport en is sowieso de algemene stemming die overheerst bij de Italiaanse media na de dramatische Champions League-uitschakeling van Atalanta. Slechts vijf minuutjes waren Marten de Roon, Hans Hateboer, Robin Gosens en hun ploeggenoten verwijderd van een plek in de halve finale van het miljardenbal. Door goals van Marquinhos en Eric Maxim Choupo-Moting ging het echter alsnog fout. Niet Atalanta, maar PSG staat in de halve finale van de Champions League.

De voorpagina van Tuttosport weerspiegelt hoe er naar Atalanta wordt gekeken. 'Atalanta was geweldig, maar de kwaliteit van PSG heeft overwonnen', valt er bij Gazzetta dello Sport te lezen. Die krant heeft ook een applaus over, maar beseft tegelijkertijd dat Atalanta daar niets voor koopt. 'Atalanta kan met het hoofd omhoog terug naar Bergamo, maar moet wel toezien hoe PSG rustig af kan kan wachten welke tegenstander in de halve finale volgt: RB Leipzig of Atlético Madrid.'

Naast de Italiaanse media deelde ook PSG-aanvaller Neymar de complimenten uit. 'Ze zijn de revelatie van dit Champions League-seizoen, maar het is ze niet gelukt om ons uit te schakelen. Ze hebben overal flink druk gezet, ze speelden agressief en waren overal op het veld te vinden. Ze mogen blij zijn met wat ze hebben laten zien', vond de Braziliaanse sterspeler, die regelmatig Marten de Roon achter zich aan kreeg. Ook de Nederlander werd in Italiaanse media vol lof toegesproken.'Terwijl Atalanta moe werd, hadden ze altijd nog De Roon. Hij was weer overal op het veld te vinden', stelde Corriere dello Sport.

Diezelfde krant roemt Atalanta met de kop 'Mamma Che Dea', verwijzend na de bijnaam van Atalanta Bergamo: La Dea. 'Wát een godin'. Helaas voor Atalanta wel een godin zonder plek in de halve finale van de Champions League.

Bij het Franse L'Équipe​​​​​​​ hadden ze er slechts één woord voor: Dément. Oftewel: krankzinnig!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.