Italiaanse media kritisch: 'Deze De Vrij heel slechte kopie van zichzelf'

Reacties

Stefan de Vrij moet het na de Champions League-nederlaag van Internazionale tegen Real Madrid ontgelden in de Italiaanse media. De Oranje-international heeft na zijn ijzersterke vorige seizoen even een flinke dip, zo is de algehele tendens.

Italiaanse media kritisch: 'Deze De Vrij heel slechte kopie van zichzelf'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Internazionale
Internazionale

De Vrij werd vorig seizoen uitgeroepen tot Beste Verdediger van de Serie A en overladen met complimenten, maar kon die reputatie in de laatste twee wedstrijden niet waarmaken. Tegen Parma beleefde de Oranje-international volgens La Gazzetta dello Sport afgelopen zaterdag al een 'horrordag', toen hij niet kon voorkomen dat de snelle Gervinho de ploeg van trainer Antonio Conte op een 0-2 achterstand zette. Toen ontsnapte Inter nog aan een nederlaag (2-2), maar Real won drie dagen later wel van de Nerazzurri.

En opnieuw werd De Vrij gezien als een zwakke schakel in plaats van de steunpilaar en de defensieleider die hij normaal gesproken is voor Inter. De 28-jarige verdediger had volgens de roze sportkrant een negatieve rol bij de 0-2 van Sergio Ramos, over wie hij zich bij corners moest ontfermen, en ook in aanloop naar de winnende treffer van Rodrygo ging De Vrij in de fout door te ver uit te stappen. 'Kort gezegd is deze De Vrij een heel slechte kopie van de speler die werd bekroond als beste verdediger van het vorige seizoen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat de man die normaal gesproken de ruggegraat vormt van de Inter-defensie nu een onzekere indruk maakt, staat niet op zichzelf. Door het vertrek van Diego Godín naar Cagliari en de langdurige afwezigheid van Milan Skriniar, die na een positieve coronatest tegen Real voor het eerst weer op de bank zat, ontbreekt het aan betrouwbare metgezellen in de driemansdefensie, zo stipt La Gazzetta aan. Danilo D'Ambrosio en Aleksandar Kolarov zijn van origine vleugelverdediger en Alessandro Bastoni (21) is talentvol maar onervaren.

Details
Aan Conte dus de taak om ervoor te zorgen dat De Vrij zo snel mogelijk weer de oude is. Zelf ging de trainer van Inter niet in op het optreden van individuele spelers. 'Dit is mijn Inter, zowel in positief als in negatief opzicht. Ik weet niet hoeveel teams er tegen Madrid in slagen om dit type voetbal te spelen. We kwamen terug van een 2-0 achterstand, kregen het weer op de rit en hadden kansen om met 3-2 te winnen. De resultaten komen niet overeen met wat de jongens verdienen, maar bewijzen dat details het verschil maken.'

En bij die momenten was er volgens Italiaanse media dus een negatieve rol voor De Vrij, die bij Corriere dello Sport een 5 krijgt en bij Corriere della Sera zelfs een 4 en samen met Achraf Hakimi (ex-Real) de zwakke schakel wordt genoemd. Ook Conte ging in op die momenten. 'Er was een terugspeelbal, maar daarvoor maakte Mendy volgens mij een overtreding op Hakimi', doelde hij op de 3-2. 'En bij de corner hadden we met meer overtuiging moeten dekken. De jongens moeten zich realiseren dat de details het verschil maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.