Italiaanse kranten kunnen geluk niet op met drie Italiaanse finalisten: 'Triplete!'

Reacties

Het Italiaanse voetbal domineert dit seizoen de Europese bekercompetities. In iedere finale staat straks een Italiaanse ploeg en de Italiaanse kranten pakken daar vrijdag behoorlijk mee uit.

Italiaanse kranten kunnen geluk niet op met drie Italiaanse finalisten: 'Triplete!'
© Pro Shots

Internazionale neemt het in de finale van de Champions League op tegen Manchester City, terwijl de Europa League een treffen wordt tussen AS Roma en Sevilla. In de Conference League houdt Fiorentina de Italiaanse eer hoog. La Viola speelt tegen West Ham United, dat AZ uitschakelde.

'Triplete!', kopt Corriere dello Sport vrijdagochtend, verwijzend naar de drie Italiaanse clubs. La Gazzetta dello Sport doet daar nog een schepje bovenop. 'Finali d'Italia' valt daar op de voorpagina te lezen. Tuttosport houdt het wat bescheidener met een voorpagina met daarop Wojciech Szczęsny. De Poolse doelman werd met Juventus uitgeschakeld door Sevilla, dat voor de zevende keer in achttien jaar in de Europa League-finale staat.

Het is voor het eerst sinds het seizoen 1997/1998 dat er drie Italiaanse clubs in een finale van een Europees bekertoernooi staan. Destijds ging de finale van de UEFA Cup tussen Internazionale en Lazio. Het werd 3-0 voor de Milanezen dankzij treffers van Ivan Zamorano, Javier Zanetti en Ronaldo.

De finale van de Champions League, die in Amsterdam werd afgewerkt, ging tussen Real Madrid en Juventus. De Oude Dame verloor met 1-0 van De Koninklijke dankzij een treffer van Pedrag Mijatović.

Op de coëfficiëntenranglijst van dit seizoen doet Italië het dankzij het bereiken van de finales ook uitstekend. De Italianen moeten alleen Engeland voor zich dulden. Nederland doet het dankzij de prestaties van onder meer AZ en Feyenoord ook zeer behoorlijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.