Italiaanse bond straft spits én Parma voor matchfixing

Reacties

Parma begint het nieuwe seizoen in de Serie A met vijf punten in de min. Dat heeft de Italiaanse voetbalbond (FIGC) maandag naar buiten gebracht.

Italiaanse bond straft spits én Parma voor matchfixing

De Italiaanse promovendus wordt gestraft vanwege de daden van Emanuele Calaio. Een rechter acht het namelijk bewezen dat de 36-jarige spits afgelopen seizoen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Spezia enkele spelers van die club via WhatsApp gevraagd heeft het wat rustiger aan te doen.

Parma won de wedstrijd met 2-0 en promoveerde naar de Serie A. Op het hoogste niveau in Italië zal de club geen beroep meer doen op Calaio. De spits is namelijk voor twee jaar geschorst vanwege zijn WhatsApp-berichten en moet bovendien een boete van 20.000 euro betalen.

Eerder deed Parma de berichten van Calaio nog af als een grap. 'We kunnen anders niet geloven dat je in zo'n serieuze situatie een dergelijke tekst verstuurt', meldde de club. De Italiaanse voetbalbond maakte de zaak desondanks aanhangig bij een rechtbank en die heeft nu geoordeeld dat er sprake is van een poging tot matchfixing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.