Palermo geeft promotie uit handen na absurde finale play-offs

Frosinone is zaterdagavond gepromoveerd naar de Serie A. De club poetste in de return van de Italiaanse play-offs een nederlaag weg tegen Palermo: 2-0.

Afgelopen woensdag won Palermo in eigen huis met 2-1 van Frosinone, maar de bezoekers hadden het lastig in de return. Het vroege uitvallen van Pawel Dawidowicz was een tegenvaller en vlak na rust volgde met de 1-0 voor Frosinone een volgende dreun. Raffaele Maiello scoorde namens de gastheren met een streep in de bovenhoek.

Tien minuten later brak de chaos los na een overtreding van Frosinone op de rand van het strafschopgebied. Arbiter Federico La Penna gaf in eerste instantie een vrije trap, maar bedacht zich en gaf een een penalty. Vervolgens bedacht hij zich opnieuw en besloot hij tóch een vrije trap toe te kennen.

Het leidde tot veel commotie op en naast het veld. Palermo-spits Ilija Nestorovski leek een kopstoot uit te delen, maar dat werd niet gezien en er was geen VAR. De uitgevallen Dawidowicz kreeg een rode kaart voor ontoelaatbaar gedrag vanaf de reservebank.

Frosinone deed er in het restant van de wedstrijd álles aan om tijd te rekken, zo waren er op een gegeven moment vier ballen in het veld, omdat wisselspelers continu ballen het veld in gooiden wanneer Palermo in de aanval was (zie video onder). In de extra tijd deelde de thuisploeg de genadeklap uit via Camillo Ciano.

Frosinone keert daardoor na twee seizoenen in de Serie B weer terug op het hoogste niveau. Empoli en Parma gingen de club voor. Parma promoveerde direct, omdat Frosinone op de laatste speeldag punten verspeelde tegen middenmoter Foggia (2-2).