Italiaanse bond bestraft racistische uitingen richting Lukaku en Kessié niet

Cagliari en Hellas Verona krijgen geen straf naar aanleiding van de racistische uitingen aan het adres van respectievelijk Romelu Lukaku en Franck Kessié. De FIGC, de Italiaanse voetbalbond, heeft de kwestie onderzocht en stelt dat er geen sprake is van discriminatie.

Italiaanse bond bestraft racistische uitingen richting Lukaku en Kessié niet

Het is de derde keer dat Cagliari onder een straf uitkomt na een onderzoek naar racisme. Eerder werden Blaise Matuidi en Moise Kean beschimpt, maar ook toen kreeg de club geen straf. Hoewel Lukaku én Cagliari zelf de wanklanken veroordeelden, volgen ook dit keer geen maatregelen. Cagliari heeft alleen een boete gekregen van vijfduizend euro nadat fans flessen op het veld gooiden. 

Cagliari riep onlangs zelf nog op om racisme aan te pakken binnen het voetbal. 'De club accepteert niet wat er gebeurd is. We verklaren ons volledig solidair met Romelu Lukaku en committeren ons extra aan de missie om deze plaag die het voetbal en de rest van de wereld teistert te verwijderen. Technologie lost niet alles op en om bedrijven erbij te betrekken is er ware steun van iedereen uit de voetbalwereld nodig: van echte fans tot stewards, van de media tot aan de overheid en van de Serie A tot aan de FIGC: Cagliari roept je op om te helpen bij dit gevecht, dat iedereen aangaat. Zonder uitzonderingen', zo luidde het statement nadat Lukaku zelf ook opriep tot maatregelen.

Ook Hellas Verona krijgt geen straf nadat AC Milan-speler Franck Kessié afgelopen zondag het slachtoffer was van wanklanken nadat AC Milan met 0-1 won op bezoek in Verona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen