Isak ontwaakt in de winter: na vergelijkingen met Suárez en Ronaldo nu op recordjacht

Reacties

Real Sociedad is in La Liga omhoog geklommen met dank aan de productiviteit van Alexander Isak, die de donkere wintermaanden verlicht met zijn goals.

Isak ontwaakt in de winter: na vergelijkingen met Suárez en Ronaldo nu op recordjacht
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
4 - 0
Alavés
Alavés

Voor de wedstrijd tegen Getafe van vorige week had Sociedad-trainer Imanol Alguacil zijn hoge verwachtingen over de opgeleefde Isak gedeeld. 'Hij kan met Luis Suárez strijden om de Spaanse topscorerstitel', zo klonken de fraaie woorden van zijn coach.

De Zweed onderstreepte de woorden van zijn coach en deed tegen Getafe andermaal van zich spreken als doelpuntenmaker. De 21-jarige Zweed verlengde met zijn rake intikkertje zijn reeks tot vijf opeenvolgende duels met minimaal één goal. De gewezen Willem II-spits werd daarmee de jongste speler in La Liga die deze prestatie neerzette sinds de Braziliaan Ronaldo in 1997 in het shirt van Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het volgende record lonkt. Isak kan met een succes tegen Alavés clubhistorie schrijven, want in de ruim 111 jaar die Sociedad bestaat hebben alleen John Aldridge in 1990 en Darko Kovacevic in 2002 in zes opeenvolgende duels in Baskische dienst gescoord.

Opvallend genoeg maakt Isak de meeste goals voor Sociedad in de donkere wintermaanden. De jonge spits maakte in zijn eerste jaar in Baskenland vijf van zijn negen competitietreffers van dat seizoen in december, januari en februari. Ook nu is de Zweed uiterst productief in de winter. Inclusief zijn goal in december tegen Levante staat de teller inmiddels op zeven, waarvan hij er zes heeft gemaakt in de vijf duels in januari en februari.

Overigens weet Isak ook heel goed hoe het is om het scoren in de lente. Als Borussia Dortmund-huurling schreef hij in Tilburg clubhistorie door namens Willem II in zeven opeenvolgende competitieduels te scoren. De Zweed mag met recht een seriescorer worden genoemd. Een die dit keer in Spaanse dienst erg goed op dreef is in de wintermaanden.

En het is zo simpel. 'Als het moment daar is, dan moet je er staan. En dat is wat ik deed. Het was een makkelijke goal, maar je moet er wel staan', zei Isak na zijn winnende treffer tegen Getafe, waarmee hij zijn doelpuntentotaal van afgelopen seizoen (9 goals) al heeft geëvenaard. En het is pas februari.

Vr 19 feb. 2021

Za 20 feb. 2021

Zo 21 feb. 2021

Ma 22 feb. 2021

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Isak
Meer over A. Isak
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.