Isak in bloedvorm: Borussia Dortmund kijkt handenwrijvend toe

Reacties

Alexander Isak is in de vorm van zijn leven. De voormalig aanvaller van Willem II was afgelopen donderdag al de grote man in de spectaculaire 3-4 bekerzege op Real Madrid en zondag werd hij met een doelpunt en een assist tegen Athletic Bilbao (2-1) nóg meer geliefd bij de supporters van Real Sociedad. De vraag is hoelang zijn nog van Isak kunnen blijven genieten.

Isak in bloedvorm: Borussia Dortmund kijkt handenwrijvend toe
© Pro Shots

De twintigjarige Isak speelt pas sinds de zomer voor Sociedad, dat de spits voor zeven miljoen euro kocht van Borussia Dortmund. De Duitsers hebben volgens Marca echter een terugkoopoptie en zouden de Zweed voor dertig miljoen euro weer kunnen overnemen. Nu Isak bezig is aan een superserie, houdt Sociedad er rekening mee dat Dortmund hier komende zomer al gebruik van zou kunnen maken.

© Pro Shots

De scoringsdrift van Isak valt niet alleen in Spanje, maar ook in de rest van Europa op. De aanvaller staat dit seizoen nu op veertien doelpunten in alle competities en maakte acht van zijn goals in zijn laatste zes wedstrijden. Tegen Athletic Bilbao was hij zondag niet eens basisspeler. Als vervanger van Willian José had Isak maar 35 minuten nodig om de Baskische derby naar zijn hand te zetten.

De magische invalbeurt kwam slechts drie dagen na hét hoogtepunt in de nog prille loopbaan van Isak. De spits beleefde donderdag een droomavond in Estadio Santiago Bernabéu, toen hij bij alle vier de doelpunten tegen Real Madrid direct betrokken was. Eerst vuurde hij een kanonskogel af die niet goed verwerkt kon worden door Alphonse Aréola, waarna Martin Ødegaard de score opende, en na rust was Isak goed voor twee goals en een assist. Hij scoorde zelfs drie keer in de tweede helft, maar één goal (na een sublieme steekpass van Ødegaard) werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Isak, die dit seizoen veel vaker invaller dan basisspeler was, staat na de afgelopen week écht op de kaart. Dortmund zou daar dus weleens van kunnen gaan profiteren: Isak zou bijvoorbeeld de opvolger kunnen worden van Erling Haaland, mocht hij al snel weer vertrekken uit het Signal Iduna Park. Een andere mogelijkheid is dat Dortmund dertig miljoen euro overmaakt aan Real Sociedad en Isak vervolgens met winst doorverkoopt aan een vermogende topclub. Want als de voormalig Eredivisie-smaakmaker op deze voet doorgaat, zullen die vermogende topclubs zeker voor hem gaan aankloppen.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Isak
Meer over A. Isak
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.