Is Anass Najah de volgende die podium-Telstar bestijgt?

Reacties

Na elke speelronde in de Keuken Kampioen Divisie selecteert VI op basis van de beoordelingen van de verslaggevers een Speler van de Week. Deze keer is dat Anass Najah van Telstar.

Is Anass Najah de volgende die podium-Telstar bestijgt?

De herinnering aan het Telstar van vorig seizoen is zoet. Trainer Mike Snoei had een wervelend elftal tot zijn beschikking en De Witte Leeuwen ontpopten zich in het kielzog van het gepromoveerde Fortuna Sittard tot de sensatie van het seizoen. Spelers als Rody de Boer, Jerdy Schouten, Mo Osman, Andrija Novakovich en Mo Hamdaoui toonden zich en verdienden een transfer. Telstar zelf sneuvelde in de play-offs tegen De Graafschap. Met opgeheven hoofd, alleen zonder beloning voor een topseizoen.

Een swingend Telstar hebben we dit seizoen niet zo vaak gezien, maar afgelopen vrijdag was het een ouderwets avondje in Velsen-Zuid. Telstar speelde een geweldige eerste helft tegen SC Cambuur en een aantal spelers dat erop aast om in de voetsporen van de doorgebroken Telstar-spelers te treden greep het podium. Rodny Lopes Cabral valt op, FC Groningen-huurling Ahmed Mendes Moreira doet het goed en een nog onbekende speler als Sven van Doorm meldt zich. En er zijn er meer die een doorstart bij Telstar maken.

De beste van allemaal tegen Cambuur was Anass Najah. De 21-jarige uit Utrecht afkomstige Nederlandse Marokkaan probeert in Velsen-Zuid zijn loopbaan te lanceren. De jongere broer van voormalig PSV-talent Imad Najah (Oranje-jeugdinternational, maar niet doorgebroken in het eerste elftal) brak niet door bij RKC Waalwijk, maar lijkt zijn herkansing bij Telstar nu alsnog te pakken. Bij sommige spelers duurt het nu eenmaal wat langer eer zij een plek als profspeler veroverd hebben. Najah speelt zich nu in de kijker, maar zal dat nog wel voor een langere periode moeten doen om echt een vervolgstap te kunnen maken. Dan is Telstar een prima, rustige omgeving.

Trainer Mike Snoei ziet de plotselinge remonte van zijn ploeg tevreden aan, een schijnbaar verloren seizoen krijgt wellicht toch nog een interessant einde. Telstar kan zowaar de play-offs nog halen. Vrijdag gaat de ploeg op bezoek bij koploper FC Twente. Een zege is noodzakelijk om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. En de wedstrijd is uiteraard een podium voor iedere speler. Live op tv, azen op een stunt. Springplank Velsen-Zuid. Voorbereiden op een sprong in het diepe. Anass Najah bereidt zich voor om te springen. Zonder bandjes zodat hij kan overleven.

De topvijf van speeldag 33:

1. Anass Najah (Telstar) 8,0
2. Brandon Ormonde-Ottewill (FC Dordrecht) 7,5
3. Rodny Lopes Cabral (Telstar) 7,5
4. Ryan Gravenberch (Jong Ajax) 7,5
5. Shermar Martina (MVV Maastricht) 7,5

Telstar domineert elftal van de week
Met liefst vier spelers is Telstar de absolute hofleverancier van het Elftal van de Week van speeldag 33. De ploeg van trainer Mike Snoei werkte een imponerende eerste helft af tegen SC Cambuur en finishte uiteindelijk met een 4-2 zege. Het leverde naast Speler van de Week Anass Najah ook Frank Korpershoek, Sven van Doorm en Rodny Lopes Cabral een uitverkiezing op.

Twee verdedigers van FC Dordrecht werden beloond voor de verrassende winstpartij bij koploper FC Twente. Aanvoerder en doelpuntenmaker Daniël Breedijk en Aitor Cantalapiedra-bedwinger Brandon Ormonde-Ottewill viel die eer te beurt. In de achterste linie vinden we verder Shermar Martina van MVV Maastricht terug. In het doel is er een plek ingeruimd voor Tom Muyters van Roda JC Kerkrade.

De Telstar-middenvelders hebben gezelschap van Ryan Gravenberch. De jongeling van de Ajax-beloften speelde zich al een aantal malen in het Elftal van de Week en was tegen Helmond Sport opnieuw de beste Jong Ajax-speler. Voorin waren er geen grote uitblinkers deze speeldag. Uiteindelijk viel de keuze op Stefano Beltrame van FC Den Bosch en Nicolas Kühn van Jong Ajax als geïmproviseerd aanvalsduo.

FC Eindhoven-aanvoerder Branco van den Boomen blijft ruimschoots aan de leiding in het individueel klassement. De Spaanse Twente-smaakmaker Aitor Cantalapiedra en RKC Waalwijks Dylan Seys bezetten plaats twee en drie op zeer ruime afstand.

Algemeen individueel klassement:

1. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,89
2. Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,55
3. Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,53
4. Xavier Mous (SC Cambuur) 6,50
5. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,47
6. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,46
Javier Espinosa (FC Twente) 6,46
8. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,45
9. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,42
10. Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,41
Wout Brama (FC Twente) 6,41
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.