Ippel en Engels zwaar gestraft voor derby-opstootje

Reacties

De KNVB wil Ricardo Ippel en Mario Engels voor meerdere wedstrijden schorsen. De twee kregen het tijdens de burenruzie tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade zondag eventjes met elkaar aan de stok, en werden tot hun eigen stomme verbazing allebei naar de kant gestuurd.

Ippel en Engels zwaar gestraft voor derby-opstootje

MVV was zondagmiddag met 2-0 te sterk in de Limburgse derby, een pikante wedstrijd die door beide ploegen met tien man werd beëindigd. Na iets minder dan een uur ontstond er na een botsing tussen de twee betreffende spelers een klein opstootje, waarna Roda JC-aanvaller Engels én MVV-middenvelder Ippel door scheidsrechter Allard Lindhout vervolgens met direct rood naar de kant werden gestuurd.

Maandag werden direct de beoogde straffen bekendgemaakt. Roda JC laat weten dat Engels vier duels schorsing (waarvan één voorwaardelijk) heeft gekregen, maar de degradant heeft ook al gezegd daartegen in beroep te zullen gaan. De schorsing van Ippel is iets minder hoog uitgevallen: de middenvelder moet drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) toekijken. Of MVV dit accepteert, is nog niet bekend.

Overigens was Ippel kort na de wedstrijd nog overtuigd van het feit dat zijn rode kaart geseponeerd zou gaan worden, terwijl hij het ook voor Engels opnam. 'Het was een heerlijk duel, dat ik won', sprak hij tegenover FOX Sports met een grote grijns. 'Ik trok daarna een beetje aan zijn shirtje, hij draaide zich om, liet zich een beetje provoceren en ik ging naar de grond. Ik voelde wel wat, ik ga niet voor niets liggen, maar het is geen slaande beweging of zo. Ik denk gewoon: geen kaarten trekken hier.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.