Invallers Sterling en Foden bevrijden City tegen taai Dinamo

Manchester City heeft ook de tweede groepswedstrijd in Groep C van de Champions League winnend afgesloten, maar eenvoudig ging dat bepaald niet. De ploeg van manager Pep Guardiola had supersub Raheem Sterling nodig voor de nipte zege op Dinamo Zagreb, in de slotfase bepaalde de eveneens ingevallen Phil Foden de eindstand.

Manchester City
2 - 0
Dinamo Zagreb

In de poule van het Nederlands getinte Atalanta Bergamo - dat eerder op de dinsdagavond dramatisch verloor - won Manchester City twee weken geleden met 0-3 bij Shakhtar Donetsk. Dat was echter niet genoeg voor de koppositie na één speelronde, want Dinamo Zagreb haalde in die openingsronde tegen Atalanta nóg harder uit: 4-0. Beide koplopers namen het dinsdagavond in het Etihad Stadium tegen elkaar op.

Zoals verwacht hadden The Citizens in eigen huis een enorm overwicht. Van alle kansen voor rust was die van Ilkay Gündogan de grootste, maar hij raakte de lat met zijn poging. Een van de meest opvallende hoofdrolspelers was echter scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Vlak voor een poging van David Silva (net naast) leek een Kroatische verdediger hands te maken, maar de in de Champions League debuterende Nederlandse arbiter en de VAR oordeelden van niet. Niet veel later keurde Gözübüyük een goal van Sergio Agüero juist af wegens hands, om kort voor rust geen penalty te geven aan David Silva, die een duwtje kreeg.

Hoe langer de eerste helft duurde, hoe enthousiaster en hoopvoller de Kroatische fans in het non-stop feestende uitvak werden. Ook na rust was de sfeer daar lange tijd opperbest, want de tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld. Man City kon maar geen gaatje vinden in de Dinamo-muur, tot de 66ste minuut. De tien minuten eerder ingevallen Sterling stond op de goede plek om een voorzet van Riyad Mahrez (die in stelling werd gebracht door een heerlijk passje van David Silva) binnen te schieten.

De sfeer werd daarna wat grimmiger, want de Kroaten lieten hun frustaties over die tegengoal duidelijk blijken door enkele pittige overtredingen te maken. Guardiola was dat op een gegeven moment beu, maar Gözübüyük was niet gediend van diens commentaar en gaf de Spanjaard een gele kaart. Guardiola kon in blessuretijd toch nog een keer lachen toen een tweede invaller eveneens scoorde: Foden bepaalde de eindstand.