Invallers Karsdorp en Kluivert kunnen Roma niet behoeden voor zeperd

AS Roma heeft een zeker lijkende overwinning weggegeven tegen Chievo. De hekkensluiter kwam in de Italiaanse hoofdstad knap terug van een 2-0 achterstand.

AS Roma
AS Roma
2 - 2
Chievo
Chievo

Aan de kant van AS Roma begonnen Rick Karsdorp en Justin Kluivert op de bank. Vanaf daar zagen zij hun ploeggenoten uitstekend aan de wedstrijd beginnen. Binnen een minuut was Edin Dzeko al dicht bij een treffer, maar op aangeven van Cengiz Ünder kopte hij over.

Het bleek uitstel van executie voor Chievo, want in de tiende minuut was het wél raak. Stephan El Shaarawy schoot bij de tweede paal een voorzet van Alessandro Florenzi ineens binnen. Na een half uur leek Bryan Cristante de wedstrijd in het slot te gooien. Na uitstekend voorbereidend werk van Dzeko maakte hij zijn eerste doelpunt in dienst van de Giallorossi.

Chievo weigerde echter de handdoek in de ring te gooien. Afgelopen week kreeg de club uit Verona nog drie punten in mindering vanwege fraude, waardoor het met -2 punten hekkensluiter van de Serie A is. Kort voor rust waren de bezoekers in Stadio Olimpico al dicht bij de aansluitingstreffer, maar Mariusz Stepinski zag niet dat ploeggenoot Luca Rigoni er veel beter voor stond. Niet veel later kopte Valter Birsa in kansrijke positie over.

Zeven minuten na rust kwam Chievo alsnog terug in de wedstrijd. Van buiten het strafschopgebied schoot Birsa schitterend raak. Roma leek totaal niet van slag door die tegenvaller en controleerde de wedstrijd. Karsdorp en Kluivert kregen beiden als invaller nog speeltijd. Zeven minuten voor tijd kwamen de bezoekers echter op gelijke hoogte. Nadat doelman Robin Olsen nog een eigen doelpunt van Aleksandar Kolarov had voorkomen, schoot Stepinski uit de draai knap de 2-2 binnen.

In de extra speeltijd had het nog erger kunnen aflopen voor Roma, maar Olsen had een geweldige redding in huis op een schot van Emanuele Giaccherini. Het bleef daardoor bij 2-2. AS Roma heeft daardoor nu vijf punten uit vier duels, waarmee het zevende staat. Chievo komt op -1 punten en blijft hekkensluiter. Woensdag wacht voor AS Roma de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de Champions League.