Dimarco geeft bedroevende competitiestart van 'zijn' Inter een vervolg

Parma heeft Internazionale een pijnlijke nederlaag bezorgd. De club uit Milaan verloor op eigen veld door een wonderschone treffer van Federico Dimarco, die onder contract staat bij de Nerazzurri.

Internazionale
0 - 1
Parma
Parma

Inter roerde zich afgelopen zomer op de transfermarkt, maar startte met vier punten uit drie duels teleurstellend aan het seizoen. Ook tegen Parma maakte de ploeg van trainer Luciano Spalletti weinig indruk. De promovendus werd weliswaar onder druk gezet, maar hield eigenlijk vrij eenvoudig stand.

Bij aanvang van de tweede helft besloot Spalletti toch Mauro Icardi maar in te brengen. De spits, afgelopen seizoen goed voor liefst 29 doelpunten in de Serie A, kon het verschil echter ook niet maken. Even hoopte Inter, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd speelde, nog op een strafschop na een handsbal van Dimarco, maar na raadpleging van de VAR ging de bal niet op de stip.

De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de 79ste minuut besloot de door Inter verhuurde Dimarco van grote afstand uit te halen. Inter-doelman Samir Handanovic stond aan de grond genageld en zag de bal in het net verdwijnen. De thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het bleef 0-1 in Milaan.

Komende dinsdag maakt Internazionale na een afwezigheid van zes seizoenen zijn rentree in de Champions League. Tottenham Hotspur komt dan op bezoek in Stadio Giuseppe Meazza (aftrap 18.55 uur). Barcelona en PSV zijn de andere twee tegenstanders in Groep B.