Bevrijdende zege voor PSV-opponent Inter

Internazionale heeft in de derde speelronde van de Serie A eindelijk voor het eerst gewonnen in het nieuwe seizoen. Bologna, de club van Mitchell Dijks, moest in de tweede helft het hoofd buigen.

Bologna
Bologna
0 - 3
Internazionale

Bologna bewees tegen Inter lang dat het niet voor niets maar één goal had geïncasseerd in de eerste twee wedstrijden. De thuisploeg loerde, met Dijks als wingback op links, vooral op omschakelmomenten. Inter had veel balbezit, maar het ontbrak aan creativiteit en tempo om de thuisploeg aan het wankelen te brengen. Veelzeggend was dat de Nerazzurri in de eerste helft geen enkel schot op doel lieten noteren.

Zo werd er langzaam maar zeker al gevreesd voor een nieuwe domper. Stefan de Vrij heeft namelijk een ongelukkige start achter de rug met Internazionale, dat één punt pakte in de eerste twee speelronden. De Oranje-international was net als in de eerste twee wedstrijden in de basis begonnen en zag tot zijn opluchting dat Radja Nainggolan halverwege de tweede helft het verschil maakte. De Belg werd in stelling gebracht in het strafschopgebied en rondde feilloos af met een schot laag in de linkerhoek: 0-1. Het betekende een droomdebuut voor de van AS Roma overgekomen Belg.

Bologna kwam namelijk ook niet meer terug in de wedstrijd. Mauro Icardi, die vanwege een spierblessure niet speelde, zag vanaf de tribune dat Keita Baldé als zijn vervanger in de punt van de aanval nog een enorme kans op de 0-2 verprutste. De aanvaller werd even later vervangen door Antonio Candreva en laatstgenoemde was wel scherp in de afwerking. De Italiaan besliste de wedstrijd met een intikkertje op aangeven van Ivan Perisic. De Kroaat zorgde zelf nog voor het slotakkoord.

Internazionale, dat in de Champions League op 3 oktober voor het eerst tegenover PSV staat in Groep B, klimt door de eerste overwinning naar de middenmoot.