Frauderend Chievo wordt gespaard met milde puntenstraf

Reacties

Chievo Verona is door de Italiaanse voetbalbond bestraft met het in mindering brengen van drie punten. Daarmee valt de straf fors lager uit dan de eis van de aanklager, die een straf voorstelde van liefst vijftien punten in mindering.

Frauderend Chievo wordt gespaard met milde puntenstraf

Chievo is schuldig bevonden aan fraude. De club ruilde op schimmige wijze spelers met vierdeklasser Cesena, rommelde met de transfersommen en boekte die transacties als 25 miljoen euro winst, waardoor registratie voor de Serie A gegarandeerd was. Cesena is inmiddels failliet.

Aanvankelijk leek Chievo bestraft te worden met degradatie. Maar omdat er een procedurefout plaatsvond, werd de eis van vijftien punten aftrek voor het vorige seizoen verworpen. Nadat de nieuwe aanklachten van vorige maand werden bekeken, eiste de aanklager alsnog een aftrek van vijftien punten. De straf is echter een stuk lager uitgevallen.

De club uit Verona was al hekkensluiter in de Serie A. Door de puntenstraf komt Chievo, dat ook een boete van 200.000 euro moet betalen, na drie wedstrijden op min twee punten te staan. President Luca Campedelli is bovendien voor drie maanden geschorst. De adviseurs Piero Campedelli, Giuseppe Campedelli, Michele Cordioli en Antonio Cordioli zijn twee weken niet welkom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.