Enorme puntenaftrek dreigt alsnog voor frauderend Chievo

Reacties

De aanklager van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft een aftrek van liefst vijftien punten voor Chievo geëist. Dat is een verlate maatregel voor de schimmige transacties die de Serie A-club deed met het failliete Cesena.

Enorme puntenaftrek dreigt alsnog voor frauderend Chievo

Chievo wordt beschuldigd van fraude. De club ruilde spelers met vierdeklasser Cesena, rommelde met de transfersommen en boekte die transacties als 25 miljoen euro winst, waardoor registratie voor de Serie A gegarandeerd was.

Aanvankelijk leek Chievo bestraft te worden met degradatie. Maar omdat er een procedurefout plaatsvond, werd de eis van vijftien punten aftrek voor het vorige seizoen verworpen. Nu de nieuwe aanklachten van vorige maand zijn bekeken, heeft de aanklager geëist dat de ploeg van trainer Lorenzo D'Anna (zie foto) alsnog hetzelfde aantal punten verliest. Bovendien heeft de aanklager geëist dat voorzitter Luca Campedelli een schorsing van drie jaar krijgt.

De club uit Verona is momenteel al hekkensluiter in de Serie A. Een dergelijk grote puntenaftrek zou betekenen dat Chievo aan een schier onmogelijke inhaalrace moet beginnen in de strijd om lijfsbehoud.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.