Invaller Werner helpt Leipzig vliegensvlug aan zege op Schalke

RB Leipzig heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt op Schalke 04: 3-1. De ploeg van trainer Ralph Hasenhüttl grijpt daardoor de tweede plaats in de Bundesliga, maar had voor de zege wel invaller Timo Werner nodig.

Schalke kreeg weliswaar kansen op de openingstreffer – zo redde doelman Peter Gulacsi na een klein half uur een inzet van Guido Burgstaller – maar Leipzig nam vlak voor rust de leiding. Eerst miste Jean-Kévin Augustin een strafschop nadat Benjamin Stambouli zijn tegenstander naar de grond haalde. Ralf Fährmann was de reddende engel, maar kon even later wel vissen. Naby Keïta scoorde wel. Het schot van de middenvelder, die Leipzig niet al deze winter naar Liverpool laat gaan, werd nog van richting veranderd.

Pas na rust kreeg Schalke een beloning voor het prima spel dat de ploeg op de mat legde. Vlak nadat Juventus-huurling Marko Pjaca zijn debuut maakte voor Schalke – hij verving Alessandro Schöpf – was het raak voor de bezoekers. Naldo kopte via de grond in het doel en liet doelman Gulacsi kansloos. De assist was van Daniel Caligiuri.

Waar Naldo bij de 1-1 de grote held was bij Schalke ging hij even later opzichtig in de fout, waardoor Leipzig weer op voorsprong kon komen. Konrad Laimer veroverde de bal en ging een combinatie aan met Marcel Sabitzer, die de net ingevallen Timo Werner bediende. De spits tikte tussen twee tegenstanders in binnen. Niet veel later besliste Bruma het duel. De aanvaller schoot de bal hard tegen de touwen na aan pass van Werner, die daarmee als invaller een cruciale rol had in de wedstrijd.

Schalke moet door de nederlaag de tweede plek aan Leipzig laten. De club uit Gelsenkirchen zakt naar plek drie en heeft dertig punten. Leipzig heeft er één meer. Borussia Dortmund kan zondag bij winst op VfL Wolfsburg op gelijke hoogte komen met Leipzig.