Invaller Kolo Muani schrijft Franse geschiedenis met eerste balcontact

Reacties

Randal Kolo Muani heeft in een gouden invalbeurt zijn eerste doelpunt ooit gemaakt voor de nationale ploeg van Frankrijk. De aanvaller van Eintracht Frankfurt maakte binnen een minuut na zijn entree de 2-0 tegen Marokko in de halve finale.

Invaller Kolo Muani schrijft Franse geschiedenis met eerste balcontact
© NOS
Frankrijk
Frankrijk
2 - 0
Marokko
Marokko

Kolo Muani, die voor woensdag alleen in actie was gekomen in de groepswedstrijd tegen Tunesië, werd de eerste speler in de geschiedenis van Frankrijk die als invaller tot scoren kwam in de knock-outfase van een WK.

Hij kreeg een kans om van dichtbij te schieten nadat een inzet van Kylian Mbappé van richting werd veranderd door de Marokkaanse defensie. Uiteindelijk had Kolo Muani slechts 44 seconden nodig om zijn invalbeurt op te luisteren met een goal. De 24-jarige spits speelde zijn vijfde interland.

Slechts tweemaal in de geschiedenis van een WK kwam een invaller sneller tot scoren na het betreden van het veld. De Uruguayaan Richard Morales had er 16 seconden voor nodig in 2002; de Deen Ebbe Sand scoorde in 1998 na 26 seconden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.