Invaller Iaquinta schiet Juventus richting Europees voetbal

Juventus heeft uitstekende zaken gedaan door met 3-0 te winnen van Bari. De ploeg lijkt Europees voetbal komend seizoen niet meer mis te kunnen lopen.

Napoli-Cagliari 0-0Napoli is in in een hevige strijd verwikkeld om komend seizoen deel te mogen nemen aan de Europa League. De ploeg deed echter matige zaken door in eigen huis doelpuntloos gelijk te spelen tegen Cagliari. Al na 25 minuten moest Napoli verder zonder aanvaller Ezequiel Lavezzi. De Argentijn moest met een blessure naar de kant. Ondanks die tegenslag was Napoli de betere ploeg, maar liep stuk op Cagliari-keeper Federico Marchetti die inzetten van German Denis, Mariano Bogliacino en Walter Gargano onschadelijk maakte.

Tien minuten voor tijd leken de kansen voor Napoli te stijgen nadat Andrea Cossu van Cagliari het veld moest verlaten na de rode kaart gekregen te hebben. Napoli kreeg nog kansen op een late zege via Juan Zuiga en Denis, maar beiden slaagden er niet in de onklopbare Marchetti te passeren.

Juventus-Bari 3-0Het dit seizoen worstelende Juventus hoopte tegen Bari weer eens de drie punten te behouden. De ploeg begon sterk en kreeg in de eerste helft kansen via Diego en Allessandro Del Piero maar moesten doelpuntloos de rust in. Na de hervatting kreeg de ploeg al snel de verdiende treffer waar het op hoopte. De voor de falende Amauri ingevallen Vincenzo Iaquinta had acht minuten na de hervatting succes.

De invaller ontsnapte aan de buitenspelval van Bari en rondde de steekpass van Diego af. Nadat een doelpunt van Diego kort daarop werd geannuleerd vanwege buitenspel kwam twintig minuten voor tijd Juventus alsnog op 2-0. Del Piero benutte een strafschop die was gegeven nadat Bari-goalie Jean-François Gillet een overtreding had gemaakt op Diego.

Bari kwam nog bijna terug in de wedstrijd, maar Gianluigi Buffon ranselde met een zeer rappe reflex een mislukte kopbal van zijn verdediger Jonathan Zebina uit zijn doel. Drie minuten voor tijd viel de definitieve beslissing toen Iaquinta een voorzet van mede-invaller Antonio Candreva binnen tikte.

Door de overwinning heeft Juventus uitstekende uitzichten om komend seizoen Europees actief te zijn.