Invaller Fabregas bezorgt Arsenal zege op Aston Villa

Arsenal heeft de topper tegen Aston Villa winnend afgesloten dankzij Francesc Fabregas. De middenvelder kwam na een klein uur in het veld en bezorgde The Gunners drie punten (3-0).

Vanwege hamstringklachten hield manager Arsène Wenger de Spanjaard in eerste instantie op de bank, maar in de 57ste minuut mocht Fabregas alsnog opdraven. Dankzij deze gouden wissel zette Arsenal het overwicht ook om in een overwinning, want de thuisploeg was veel beter dan Villa.

Meteen vanaf de aftrap was het Arsenal dat kansen creëerden, maar de aanvallers waren niet scherp. Meteen na het inbrengen van Fabregas kregen Eduardo en Andrei Arshavin een goede mogelijkheid, maar in de 65ste minuut was het de middenvelder zelf die de score opende.

Fabregas krulde een vrije trap in de rechterhoek, waarmee de ban gebroken was. Een kwartier later besliste hij de wedstrijd door een vlot uitgevoerde counter op aangeven van Theo Walcott doeltreffend af te ronden. In blessuretijd bepaalde Abou Diaby de eindstand op 3-0.

Door de overwinning is Arsenal enkele uren de nummer twee in de Premier League met 38 punten uit achttien wedstrijden. Manchester United kan de ploeg van Wenger echter nog passeren bij een overwinning op Hull City. Aston Villa blijft vierde met 35 punten uit negentien duels.