Invalbeurt voor in de boeken: Moise Kean krijgt al binnen een minuut rood

Moise Kean heeft zondag een wel heel opmerkelijke rol gespeeld in de competitiewedstrijd tussen AS Roma en Juventus. De invaller aan de kant van de bezoekers kreeg al binnen een minuut na zijn entree rood.

© Ziggo Sport
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Juventus
Juventus

Roma stond in de slotfase op een 1-0 voorsprong en in een poging daar nog wat aan te veranderen bracht Juventus-trainer Massimiliano Allegri vlak voor tijd Kean binnen de lijnen. Een heldenrol was hem niet gegeven; een hoofdrol kreeg hij wel. Kean liet zich provoceren door Gianluca Mancini, de man van het winnende Roma-doelpunt, en gaf zijn tegenstander een schop.

De scheidsrechter had goed zicht op de situatie en kende geen enkele twijfel. Hij trok een directe rode kaart voor Kean, die zo in dezelfde minuut als zijn invalbeurt weer naar de kant werd gestuurd. De aanvaller stond slechts veertig seconden binnen de lijnen.