AS Roma deelt dreun uit aan Juventus, Dumfries belangrijk voor Inter

AS Roma heeft zich zondag hersteld van de blamerende nederlaag die het vorige week leed bij hekkensluiter Cremonese. De ploeg van José Mourinho won met 1-0 van Juventus. Eerder op de zondag was Denzel Dumfries met een assist belangrijk voor het zegevierende Internazionale.

AS Roma
AS Roma
1 - 0
Juventus
Juventus

Georginio Wijnaldum maakte vorige week zijn basisrentree bij Roma en mocht ook tegen Juventus weer beginnen van José Mourinho. De coach werd op bezoek bij Cremonese nog naar de tribune gestuurd, maar omdat het onderzoek naar de rode kaart nog niet was afgerond, mocht Mourinho zondag gewoon op de bank zitten. Daar nam ook Rick Karsdorp plaats.

De twee genoten ongetwijfeld van de sfeer in het Stadio Olimpico, maar niet van het voetbal in de eerste helft. Voor rust viel er maar één noemenswaardige kans te noteren: die was voor Juventus, voor Adrian Rabiot. De middenvelder leek Juventus vlak voor de onderbreking op voorsprong te koppen, maar Roma-doelman Rui Patrício slaagde er nog in om de bal tegen de paal te duwen.

Na acht minuten in de tweede helft brak Gianluca Mancini de wedstrijd open. Zijn poeier van net buiten het strafschopgebied was niet houdbaar voor Wojciech Szczesny.

Juventus moest in de achtervolging en raakte in het restant nog twee keer het aluminium: eerst via een vrije trap van Juan Cuadrado, vervolgens via een onoverzichtelijke situatie na een hoekschop. De gelijkmaker zat er niet in en dus bleven de punten in Rome. Karsdorp deed als invaller een klein halfuur mee, terwijl Wijnaldum tot een kwartier voor tijd meespeelde. Moise Kean speelde bij Juventus maar zestig seconden: hij kwam als invaller binnen de lijnen en kreeg nog in dezelfde minuut rood vanwege natrappen.

Roma klimt dankzij de zege naar de vierde plek in de Serie A. De ploeg van Mourinho heeft evenveel punten als AC Milan, maar een beter doelsaldo. Juventus staat achtste en heeft een achterstand van twaalf punten op Champions League-voetbal voor het volgende voetbaljaar.

Internazionale
2 - 0
Lecce
Lecce

Dumfries kreeg de laatste tijd kritiek van de Inter-supporters, maar bewees zondag zijn waarde voor de ploeg, met een assist op de 2-0 van Lautaro Martínez tegen US Lecce. Martínez gedroeg zich daarna als een ware aanvoerder, door zijn bekritiseerde ploeggenoot op te zoeken en hem zichtbaar alle credits te geven.

Dumfries had in tegenstelling tot Stefan de Vrij een basisplaats en zag Henrikh Mkhitaryan in de eerste helft de score openen. De Armeniër plaatste de bal met gevoel in de bovenhoek. Na de 2-0 van Lautaro speelde Inter de wedstrijd zonder al te veel moeite uit. Dumfries werd twaalf minuten voor tijd gewisseld.