Internazionale ziet achterstand op Juventus oplopen

Een week nadat Internazionale Juventus op een nederlaag trakteerde, morste de Milanese ploeg zelf punten. Bij Atalanta leed Inter de derde competitienederlaag: 3-2.

Internazionale (zonder de volgens de club geblesseerde Wesley Sneijder) startte goed, maar de eerste de beste kans voor Atalanta leverde direct een doelpunt op. Op aangeven van Germán Denis kopte Giacomo Bonaventura met een stuit raak. Inter had moeite zich te herpakken van de tegenvaller en mocht van geluk spreken dat het bij rust niet op een 2-0 achterstand stond. Denis schoot van dichtbij voor open doel over.

Freddy Guarín bracht Inter elf minuten na rust op gelijke hoogte. Zijn kiezelharde vrije trap verdween via de handen van doelman Andrea Consigli in het doel. Atalanta was niet onder de indruk en nam brutaal opnieuw de leiding. Maximiliano Moralez stelde Denis in staat zijn misser van voor rust goed te maken. Nu faalde de Argentijn niet.

Vanaf de strafschopstip maakte Denis zijn tweede van de avond. Een overtreding van Matias Silvestre op Moralez leverde Atalanta het buitenkansje op. Trainer Andrea Stramaccioni spoorde zijn Inter aan voor een slotoffensief. Rodrigo Palacio verkleinde de achterstand tot 3-2, maar Atalanta (waar Facundo Parra in de blessuretijd nog een rode kaart kreeg) hield stand.

Inter verloor voor het eerst na zeven zeges. Het blijft tweede, maar heeft nu vier punten achterstand op koploper Juventus. Nummer drie Napoli heeft één punt minder dan de Milanese formatie. Atalanta meldt zich na de zege in de subtop. Foto: VI Images