Internationale documentaire én mooie kijkcijfers voor Jong Oranje

Reacties

Het duel tussen Jong Oranje en de leeftijdsgenoten uit Roemenië (1-1) trok woensdagavond 725 duizend kijkers. Op voorhand hoopte trainer Erwin van de Looi al dat zijn pupillen een wat groter publiek zouden trekken. En er is meer in de maak: er komt een heuse internationale documentairereeks waarin de Oranje-talenten centraal staan.

Internationale documentaire én mooie kijkcijfers voor Jong Oranje
© Pro Shots
Roemenië O21
Roemenië O21
1 - 1
Nederland O21
Nederland O21

Daags voor de wedstrijd reageerde Van de Looi verheugd op het feit dat de NOS de drie wedstrijden uit zou zenden. 'Nu zitten we op NPO 1, 2 of 3. Hopelijk zullen er net wat meer mensen kijken', aldus de trainer. 'Hopelijk blijven ze zitten na het Nederlands elftal om ook van ons te genieten of ze zeggen bij de laatste wedstrijd: "ik ga eerst naar Jong Oranje kijken wat eraan komt en dan naar het Nederlands elftal." Ik denk dat het heel mooie avonden kunnen worden.'

Uiteindelijk stemden ruim zevenhonderdduizend mensen om 21.00 uur hun televisietoestel af op het duel met Roemenen. Eerder op de avond zagen ruim twee miljoen mensen hoe Nederland van Turkije verloor. Aanstaande zaterdag én komende dinsdag spelen Oranje en Jong Oranje wederom na elkaar.

Documentaire
Intussen wordt er achter de schermen gewerkt aan een internationale documentaire over het elftal van Van de Looi. Eerder werd op ESPN al de reeks Jong Oranje opent de deuren uitgezonden. Deze serie wordt als het ware verlengd. Het elftal wordt tijdens het EK op de voet gevolgd. Op het trainingsveld, maar ook in het hotel en in de kleedkamer wordt er al gefilmd.

Volgens de KNVB zal de serie uiteindelijk wereldwijd door zo'n vierhonderdmiljoen mensen te zien zijn. ESPN zal de reeks, die in mei moet worden uitgezonden, aan de Nederlandse voetbalfan aanbieden. Mocht Jong Oranje zich plaatsen voor de kwartfinale van het toernooi, dan zullen daar opnieuw camera’s bij zijn.

Twee Nederlandse clubs werken momenteel aan een documentairereeks. Een serie over Feyenoord zal worden uitgezonden via streamingsdienst Disney+ en het jubileumjaar van FC Utrecht zal binnenkort te zien zijn via Videoland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.